Kiállítás a rendvédelem történetéről Békéscsabán

2014. 04. 02., sze - 15:45
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A tárlat 2014. április 27-ig látható a Csabagyöngye Kulturális Központban.

"A magyar rendvédelem története” címmel nyílt kiállítás 2014. április 2-án Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban. A tárlatot dr. Polyák Zsolt r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, majd dr. Francsics Ottó nyugállományú r. ezredes, a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre Kulturális Egyesület elnöke mondott köszöntőt. Ezt követően dr. Gulyás István, a múzeum tiszteletbeli igazgatója beszélt a gazdag gyűjteményről, a bemutatott tárgyi emlékek történeti hátteréről. A megnyitón részt vett Makula György r. őrnagy, rendőrségi tanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának főosztályvezető-helyettese és jelen voltak a rendőrséggel együttműködő intézmények, illetve hatóságok vezetői, képviselői is.

A kiállítás 2014. április 27-ig tekinthető meg a Csabagyöngye Kulturális Központ földszintjén. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Három nap alatt 81 gyorshajtó

A kapuvári rendőrök többek között a 8611-es számú úton – a korábbi halálos baleset helyszínén – és a 8529-es számú úton tartottak sebesség-ellenőrzést.

 

Megszakították a sorozatot

Több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható az a férfi, akit őrizetbe vettek a püspökladányi nyomozók.

 

Szemtanúk jelentkezését várjuk!

A győri rendőrök a lakoság segítségét kérik egy Győr-Gyárváros városrészben történt közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény kapcsán indult nyomozásban.