Négyoldalú megállapodás

2015. 01. 14., sze - 21:07
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Együttműködés az ifjúsági bűnmegelőzési program folytatásában.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) csatlakozott ahhoz az együttműködési megállapodáshoz, amelynek keretén belül a Közszolgálati Személyfejlesztési Főigazgatóság (KSZF), a fővárosi Budenz József Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság közel két éve hatékonyan gondolkodik együtt a gyermekek biztonságos életre nevelési programjának iskolai megvalósításában.

Az erről szóló dokumentumot 2015. január 14-én ünnepélyes keretek között Dános Valér ny. r. vezérőrnagy, a KSZF főigazgatója, dr. Hatala József ny. r. altábornagy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Székelyné Nagy Zsuzsanna az oktatási intézmény igazgatója és Bucsek Gábor r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya írtak alá.
A felek megállapodtak többek közt abban, hogy a már működő programot továbbfolytatva az NBT segítségével a munkába bevonják az internetbiztonság témája iránt érdeklődő szakembereket, akik a megfelelő képzések elvégzését követően oktathatják a gyermekeket, hogyan kerüljék el a világháló veszélyeit.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányság közreműködése útján vállalja, hogy az iskola számára biztosítja az érintett állomány rendszeres jelenlétét, és - a felmerülő igényekhez igazodó - interaktív prevenciós oktatások megtartását, amelyet a kapitányság hivatalvezetője, Somoskői Erika r. őrnagy az eseményen történő személyes megjelenésével is megerősített.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Békíteni akart, életveszélyesen megsérült

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát két szegedi férfival szemben, akik egy szórakozóhelynél verekedtek össze. Ennek során egy harmadik vendég életveszélyesen megsérült.

 

Nyílt nap Győrben

A Győri Rendőrkapitányság a rendőrség állományának utánpótlására nyílt napot szervezett a középiskolás tanulók részére.