Négyoldalú megállapodás

2015. 01. 14., sze - 21:07
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Együttműködés az ifjúsági bűnmegelőzési program folytatásában.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) csatlakozott ahhoz az együttműködési megállapodáshoz, amelynek keretén belül a Közszolgálati Személyfejlesztési Főigazgatóság (KSZF), a fővárosi Budenz József Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság közel két éve hatékonyan gondolkodik együtt a gyermekek biztonságos életre nevelési programjának iskolai megvalósításában.

Az erről szóló dokumentumot 2015. január 14-én ünnepélyes keretek között Dános Valér ny. r. vezérőrnagy, a KSZF főigazgatója, dr. Hatala József ny. r. altábornagy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Székelyné Nagy Zsuzsanna az oktatási intézmény igazgatója és Bucsek Gábor r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya írtak alá.
A felek megállapodtak többek közt abban, hogy a már működő programot továbbfolytatva az NBT segítségével a munkába bevonják az internetbiztonság témája iránt érdeklődő szakembereket, akik a megfelelő képzések elvégzését követően oktathatják a gyermekeket, hogyan kerüljék el a világháló veszélyeit.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányság közreműködése útján vállalja, hogy az iskola számára biztosítja az érintett állomány rendszeres jelenlétét, és - a felmerülő igényekhez igazodó - interaktív prevenciós oktatások megtartását, amelyet a kapitányság hivatalvezetője, Somoskői Erika r. őrnagy az eseményen történő személyes megjelenésével is megerősített.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy cseh kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Két házba is betört

A pápai rendőrök elfogtak egy 30 éves helyi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

 

Egyhangúlag elfogadták

Eger Megyei Jogú Város közgyűlése előtt számolt be az Egri Rendőrkapitányság 2017. évi tevékenységéről Kovács József r. alezredes, kapitányságvezető.

 

Gépkocsikból lopott

Két órán belül beazonosítottak és elfogtak egy 41 éves férfit a salgótarjáni rendőrök.

 

Rongálásért felelhet

Szekercével zúzta be a háza elé parkoló autó szélvédőjét egy asszony Siklóson.