Pályaorientációs nap roma fiataloknak

2016. 10. 17., h - 13:47
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében fogadták a középiskolás fiatalokat.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében az elmúlt napokban tartottak a szakemberek pályaorientációs napot a középiskolás roma fiatalok részére. A rendezvény megtartására a területi kisebbségi kapcsolattartási munkacsoport szervezésében, a megyei roma nemzetiségi önkormányzattal való együttműködés keretében került sor.

A rendőri pálya iránt érdeklődő, összesen 31 fiatal megismerkedhetett a rendőri hivatással, a rendőrré válás feltételeivel, valamint a felvételi követelményekkel. A szervezők lehetőséget nyújtottak, hogy egy „próbafelvételi” eljárásként a pszichikai és fizikai alkalmassági vizsgálatokon is részt vehessenek a tanulók, ezáltal elősegítve a felkészülésüket.

A rendezvényen a megyei toborzócsoport tagjai felvilágosítást adtak a pályaválasztás előtt álló, és a határvadász képzés iránt érdeklődő roma fiatalok részére.  

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Többször visszament rongálni

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 44 éves helyi férfival szemben folytattak rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.