Polgárőrnap az együttműködés jegyében

2013. 07. 20., szo - 20:14
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége 2013. július 20-án Békés-Dánfokon rendezte meg a megyei polgárőrök napját. A rendezvényen a megyei rendőrfőkapitány több önkéntest is elismerésben részesített.

A hagyományosan évente megszervezett találkozón Békés város polgármestere, Izsó Gábor köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke üdvözölte a Békés megyei polgárőröket. Az elnök beszédében kiemelte, hogy országszerte 76 ezer tagjuk van, akik önként vállalták, hogy a tevékenységükre vonatkozó törvény és az alapszabályuk előírásainak megfelelően a közrend, a közbiztonság érdekében munkálkodnak. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt r. ezredes hangsúlyozta, hogy a rendőrség országszerte, így Békésben is számít a polgárőrökre. Elhangzott, hogy az elmúlt időszakban a polgárőr szervezetek működésére vonatkozó törvényben foglaltaknak megfelelően a megyében működő szinte valamennyi helyi szervezettel együttműködési megállapodást kötött a főkapitányság.  Emellett az elmúlt évben jelentősen emelkedett a rendőrök és a polgárőrök által közösen járőrszolgálatban eltöltött órák száma, valamint a polgárőr szervezetek saját tevékenységük megszervezésében is igen aktívak. Tavaly önállóan is több órát töltöttek el a közterületeken, mint az azt megelőző évben. Emellett tudásukat, ismereteiket is igyekeznek bővíteni. Így volt ez éppen egy héttel ezelőtt, amikor a közlekedés témakörében mérték össze tudásukat és ügyességüket. „Ezek a vetélkedők a csapatépítésen túl abban is segítenek, hogy ráirányítsuk a figyelmet a jogszabály-változásokra, korszerűsítsük ismereteinket, minél inkább felkészüljünk arra, hogy a megyében élőket szükség esetén segítsük, tájékoztassuk”- mondta dr. Polyák Zsolt r. ezredes. Kiemelte továbbá: a rendőrség fontos célja, hogy a lakossággal a lehető legszorosabb kapcsolatot alakítsa ki és tartsa fenn, hiszen így ismerhetőek meg leggyorsabban azok a kérdések, jelenségek, melyek a közbiztonsággal kapcsolatosak és cselekvést, rendőri intézkedést igényelnek. Ebben a kapcsolattartásban, az információk továbbításában is nagy jelentősége van a polgárőrök közreműködésének. Végül a megyei rendőrfőkapitány a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság teljes állománya nevében köszönetet mondott a Békés Megyei Polgárőr Szövetségnek, illetve a helyi szervezetek tagjainak és tevékenységükhöz további jó egészséget, erőt kívánt. Ezt követően dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke elismerést adott át több polgárőrnek, valamint Gyulai András r. alezredesnek. A megyei főkapitányság közrendvédelmi osztályvezető-helyettese a „Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata” kitüntetést vehette át. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője tíz polgárőr, közöttük a megyei szövetség elnöke, Gyarmati Sándor részére adományozott elismerést.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.