Tehetségkutató verseny Zalában

2016. 09. 09., p - 14:01
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A zalaegerszegi Keresztury Dezső Általános Művelődési Központban tartotta meg a rendőrség, a roma Ki mit tud? megyei döntőjét.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. szeptember 9-én Zalaegerszegen, a Keresztury Dezső Általános Művelődési Központban rendezte meg a Ki mit tud? elnevezésű tehetségkutató versenyt, ahol elsősorban roma származású, hátrányos helyzetű fiatalok mérhették össze tudásukat.

A rendezvényen általános és középiskolai tanulók ének/zene, tánc, valamint vers- és prózamondás kategóriában mutathatták be tehetségüket, tudásukat. A neves szakmai zsűri a jó hangulatú rendezvényen 20 különböző, színvonalas előadást láthatott, melyek közül azokat a produkciókat kellett kiválasztaniuk, amelyek az országos döntőben képviselik majd Zala megyét.

Országos döntőbe jutott:

Ének/zene kategória: Kiss Noémi Zsanett, Csány-Szendrey Általános Iskola Rezi Tagintézmény.

Tánc kategória: Bogdán Diána, Becsehelyi Általános Iskola Bázakerettyei Tagintézmény, továbbá Dolmányos Dolóresz, Zalaszentgrót Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola.

Vers/Próza kategória: Kalányos Roland, Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola Nagykanizsa, Kovács Viktória, Zrínyi Miklós Általános Iskola Murakeresztúr, Bogdán Renátó, Hévízi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte gyermekét

Belehalt sérüléseibe egy 3 éves kisgyermek, akit édesanyja kunszentmártoni otthonukban bántalmazott.

 

Csoportos garázdaság Balatonalmádiban

Négy ópályi és egy balatonalmádi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás, közülük négyen súlyos testi sértés miatt is felelnek.

 

Márkás termékeket sikkasztott

A budaörsi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 19 éves nőt, aki a gyanú szerint korábbi munkahelyén sikkasztott.

 

Szabálytalan kivitelezés miatt szakadt le a mennyezet

Fém helyett műanyag beütődübelt használtak az álmennyezet rögzítésénél egy Békés megyei óvodában. A mennyezet leszakadt, emiatt büntetőeljárás indult. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.