Tizenegyedszer is „Sörlock Holmes”

2016. 06. 04., szo - 21:57
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Évről évre egyre több csapat méri össze tudását.

Idén június 3-án a Pécsi Rendőrkapitányság rendezte meg a megyei bűnügyi technikai versenyt a Pécs melletti Malomvölgyi tavon. A rendezvényt Dakos József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg, majd elkezdődött a tizenhat csapat versengése. A háromfős csapatoknak a tó mellett felállított pontokon kellett különböző feladatokkal megküzdeniük. Volt ahol az elméleti tudásukról kellet számot adniuk, más pontokon a szakmai gyakorlati tudásukat pontozták, és nem utolsó sorban olyan ügyességi feladatokat is végre kellett hajtaniuk, mint például helyszínelő táskával való futás, légpuska-lövészet, rekesztorony építés, vagy éppen a „vakon” történő tűzoltás.

A versenyt a Sellyei Rendőrőrs „Méhecske” csoportja nyerte, a második helyen a pécsi Kertvárosi Rendőrőrs ”É-K” nevű csapata végzett, míg a harmadik helyet a Siklósi Rendőrkapitányság „Tenkes Trió” fantázianevű csapata szerezte meg. A díjakat Korontos Zoltán rendőr ezredes, Pécs rendőrkapitánya és Decsi István, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselője adták át. Amíg a csapatok a feladatok megoldásán dolgoztak, társaik szabadtéri bográcsfőzésben keltek versenyre, amelyet a zsűri döntése alapján a pécsi Gyárvárosi Rendőrőrs „Keleti Oldal” elnevezésű csapata nyert meg. A jó idő és a több száz résztvevőnek köszönhetően az idei verseny is jó hangulatban telt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!