A sürgősségi osztály orvosát ütlegelték egy hatvani család tagjai a városi kórházban április 6-án este. A zsaruk tíz percen belül ott termettek.
A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium egy kifejezetten fiatalos intézmény, már csak jellegéből fakadóan is. Március 31-én és április 1-én a szokásosnál alacsonyabb volt az átlagéletkor az intézmény falai között.
Terepfutásban és lövészetben mérettek meg a rendészeti szakgimnáziumok tanulói és a büntetés-végrehajtás munkatársai a versenynek közel harminc éve helyet adó Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban.
Ha valaki Magyarországon tárcsázza a 112-es európai segélyhívó számot, Miskolcon vagy Szombathelyen csöröghet ki a hívása.
Téged is várunk!
Az ország csúcsa felett is őrködő gyöngyösi zsaruknak minden idényben akad feladata bőséggel. Munkájuk egyik mankója a professzionális kamerahálózat, a másik a társszervekkel való kiváló együttműködés.
Átadták az év tevékenységirányítási központ (TIK) osztályvezetője és osztályvezető-helyettese, valamint az év supervisora díjat március 29-én a Rendőrségi Igazgatási Központban egy szakmai értekezleten.
A magyar–szerb határt 4 kilométer hosszan a Tisza jelöli. A folyó mértani közepe a határvonal. A zsaruk motorcsónakokkal biztosítják, a folyón át se jusson be illetéktelen az ország és az unió területére.
Peti nyolcéves, a székesfehérvári Vízivárosi Általános Iskola speciális képességfejlesztést adó 1/C osztályának tanulója. Mindene a rendőrség, a szolgálati ágak közül különös bizalmat szavazott a lovasoknak és a motorosoknak.
Az Európában is elismert Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) munkatársait kérték fel az új pszichoaktív anyagok kimutatásával kapcsolatos tapasztalataik megosztására a még nem EU-tag nyugat-balkáni országok szakemberei számára.
A biztonságos közlekedésre nevelés volt a fő témája a Rendészeti Szervek Kiképző Központjában (RSZKK) szervezett tavaszi közbiztonsági napnak, amin több mint 700 iskolás vett részt.
Évente több mint 11 millió utas fordul meg a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren. A rend fenntartása alapvetően befolyásolja a hazánkról kialakított képet, az utasok biztonsága az egyik legfontosabb feladat a legnagyobb honi légikikötőben.
Különleges képzéssel lepte meg a motorosszezon elején a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) a két keréken szolgáló állományt. Emblematikus helyszínen speciális tréninggel hangolódtak a tavaszra a megye motoros zsarui.
Futurisztikus élmény egy bűncselekmény helyszínén készült háromdimenziós képet a számítógép monitorán nézni, forgatni, egyes pontokra fókuszálni és távolodni tőlük.
Április 7-től egy Európai Uniós rendelet alapján a tagállamok és a harmadik országok polgárai is csak ellen­őrzéssel juthatnak át az uniós tagállamok határain. Uniós elvárás a schengeni külső határ védelme.
Kicsalta a napsütés a motorosokat a Mátra útjaira. A verőfény hőmérsékleti rekordokat, a több hónapos pihenőre ítélt motorosok szilaj íveket döntögettek a hegyi kanyarokban.
Ismét egy hetet lesznek a sűrűjében, ott, ahol minden éjszaka várható illegális migránsok megjelenése. Megszokták, figyelik, majd elfogják őket. A hajdúsági zsarukat Röszkéig kísértük Debrecenből.
Három megye területére tett tolvajtúrákat egy rokonokból szerveződött lopóbrigád. Pest, Heves és Nógrád kis és közepes lélekszámú településeinek magánházait sarcolták a tulajdonosok távollétében.
A nagyapa a 39-es honvéd gyalogezred kürtöse volt. Büszke volt arra, hogy utódai közül többen rendőrök lettek, hiszen a család sokáig gazdálkodott. Egyik Lévai sem bánta meg, hogy ezt a hivatást választotta.
Legyen valami! Rövid, tömör ars poetica a pályaválasztáshoz, sportsikerek mottójául épp elég. A helyzetekből ott bújik ki, ahol ezt jó szemmel nézik, tud különbséget tenni egyéni teljesítmény és csapatmunka között.
Fiatalokból álló társaság rabolt ki két embert március 11-én éjszaka a Margitszigeten. A 24 órás rendőri jelenlétnek és a XIII. kerületi járőrök gyorsaságának köszönhetően az egész kompániát sikerült elfogni még a szigeten.
Eddig 16 betörést bizonyítottak rá arra a tolvajra, aki egy éven át tartotta rettegésben a Szentes környéki háztulajdonosokat. A saját szisztémája szerint dolgozott, azt hitte, nem hagy nyomot, a zsaruk azonban találtak, és el is kapták.
Folytatódik a határvadászok toborzása. A Készenléti Rendőrség határvadászai tavasszal a középiskolásoknak mutatják be a rendőri, a határ védelmére szolgáló hivatást.
Lángok csaptak fel egy váci társasházban március 17-én este. Az égő épülethez körzeti megbízottak értek ki elsőként. Felmérve a veszélyt azonnal a bent rekedtek mentésébe kezdtek.
Nemcsak a közterületeken van komoly bűnmegelőzési hatása a járőröző kutyás rendőröknek, hanem a határon is.
Bajba jutott kecske miatt intézkedtek rendőrök egy verőfényes márciusi vasárnap délután. Az oktondi kis állatot speciális szerszámmal mentették ki egy drótkerítés fogságából.
Bezárta kutyáit autójába egy budapesti férfi. A rendőrök segítettek az állatok kiszabadításában.
Egy idős holland férfit vert át házasság ígéretével egy kiskunsági férfi és élettársa. A trükk annyira megtetszett a csaló férfi anyjának, hogy ő is belevágott egy hasonló üzletbe.
Pirkadatkor szállnak nyeregbe a Készenléti Rendőrség lovasai a déli határon. Feladatuk az éjszaka esetleg átjutott illegális migránsok nyomainak felkutatása és elfogásukban segédkezés.
A mátészalkai zsaruk mindennapjait az elkötelezettség és a lendületes munka jellemzi. Összefogással sikerül elérni, hogy visszaszorítsák a lakosokat zavaró jelenségeket.

Oldalak