Egy tavalyi Békés megyei hajtóvadászaton egy vadász arcon lőtt egy, a zsákmányt összeszedő napszámost, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Az eljárást január végén fejezték be a rendőrök.
Nem fukarkodott a dicsérő szavakkal az a spanyol autókölcsönző-vezető, aki levélben méltatta a BRFK nyomozóinak pro­fizmusát és elhivatottságát, miután visszakapta Ferrariját.
A jeget karjával törve gázolt be egy XVIII. kerületi tóba Vágó Zoltán törzszászlós, körzeti megbízott és Kopasz Zsolt törzsőrmester, járőrvezető február 19-én, hogy kimentsenek egy vízbe esett 13 éves kislányt.
Szolnoktól a legközelebbi országhatár is másfél száz kilométerre van. A nagykun és a jász zsaruk ennek ellenére kéthetente kiveszik a részüket az államhatár őrzéséből.
A halászlé fővárosa nem alszik téli álmot. Baja januárban is mozgalmas, pörgős város, nyugodt emberekkel. Ennek a nyugalomnak a rendőreik a letéteményesei, kimagasló tisztelet övezi errefelé a zsarukat.
Csökkenő bűncselekményszám és növekvő felderítési mutatók jellemezték a 2016-os évet a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.
A Készenléti Rendőrség tűzszerészei robbantottak fel a Tiszán egy jégdugót.
Már rendőr őrmesterekként folytatják tanulmányaikat azok a határvadász tanulók, akiket Orosházán, az egykori határőrbázison képeznek ki rendőrré.
Fővárosi szállodákban pihentették az embercsempészek a közel-keleti illegális migránsokat. A nemzetközi bűnbanda feje a gyanú szerint egy iraki férfi.
A szívét ért szúrás után még három-négy percig élt a férfi. Élettársa végignézte haláltusáját, a tevékenységirányítási központ (TIK) hívásfogadója telefonon keresztül hallotta utolsó jajkiáltásait.
Késsel fenyegető férfit tettek ártalmatlanná a Készenléti Rendőrség járőrei január 9-én Soroksáron.
Tudnia kellett a dílernek, hogy baj van az anyaggal, hisz ő is rosszul lett tőle, mégis továbbadta. Egy ember meghalt, másokat a zsaruk mentettek meg, többen kórházba kerültek.
A kecskeméti zsaruknak húzós hetük volt január 16–23. között: 62 bűnügy aktáját nyitották meg, 17 körözött embert fogtak el, hétszer értek tetten jogsértőket.
Három férfi bódítószerrel fűszerezte meg a tortát egy törökszentmiklósi szülinapi zsúron. Kórházba kerültek, életveszélyben voltak. Lapzártánkig nem lehetett kihallgatni őket. Egy éve két utcával arrébb várandós nők lettek rosszul hasonló tünetekkel.
Évértékelőt tartott Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány február 1-jén a Rendőrségi Igazgatási Központban. Az adatok és a közvélemény-kutatások azt mutatják, a rendőrség mind bűnügyi, mind rendészeti vonalon eredményes évet zárt.
Egyedülálló ókori leletet csempészett egy török kamionos. A régészek szerint egy ókori harcos sírjából származhatnak a műkincsek, és nem hiányoznak egyetlen múzeumból vagy magángyűjteményből sem. A sofőrnek orgazdaságért kell felelnie.
Megerősítő erőként adnak szolgálatot a kerületi kapitányságok területén a BRFK kutyás alosztályának egyenruhásai. Emellett mérkőzéseket, elfogásokat biztosítanak kiemelkedő hatásfokkal.
Különlegesen érzékeny terület, amikor a rendőr kiskorú áldozattal, elkövetővel kerül szembe. A legfőbb cél, hogy ne kelljen többször felidézni a történteket, átélni a traumát. Ebben segítenek a barátságos kihallgatószobák.
Nem tett vallomást az a román sofőr, aki a megalapozott gyanú szerint január 14-én halálra gázolt egy gyalogost Kiskunmajsa és Kiskunhalas között, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.
Nem akadály a tél a Kunság közepén a zsaruknak. Jöhet fagy, hó, zúzmara, jég, köd, járják a települések utcáit, tudják, kinek, mire van szüksége.
Aki az életben sikereket ér el, boldog. Lubickol, jól­esőn nyugtázza a visszajelzéseket, és ha nagyon tudatos, akkor új eredményekre törekszik, többnyire azon a területen, amelyen sikeres.
Befagyott a Tisza. A rendőrök partra húzták csónakjaikat, de folyamatosan járják a gátakat, a folyó, a holtágak medrének vonalát. Vigyázzák a jeget, mindenkit figyelmeztetnek, tanácsokkal látnak el, aki arra közlekedik.
Négy ismeretlen tettes ellen indított ügyben is sikert értek el tavaly a kecskeméti zsaruk. Alapos munka van mögötte, illetve az egyik ügyben kitartásuk révén 14 év szabadságvesztésre ítéltek egy elkövetőt.
Éberségből, talpraesettségből jól vizsgázott öt budaörsi zsaru akkor is, amikor már mögöttük állt egy ledolgozott éjszaka.
A XXI. század elején a Magyarország közbiztonságáról gondolkodóknak-gondoskodóknak újszerű kihívással kellett és kell szembenézniük. A migrációs válságra válaszként a kormány a határvadászegységek megerősítését tűzte ki célul.
Letették az esküt az első tanulók, akik a határvadászképzésbe felvenni kívánt 3000 új rendőr közé tartoznak. A két hónapos alapképzés után több modul­záró vizsgát kell tenniük, mire – várhatóan tavasszal – szolgálatba lépnek.
Hazafelé tartott december 24-én délután Török-Buzásné Juhász Judit százados és Török-Buzás Péter őrnagy gyermekeikkel, amikor egy lángoló karácsonyfát pillantottak meg az egyik lakás ablakában.
Egy térdsérülés miatt hagyta abba a karatét hat év után Szendreiné Soós Szilvia százados, és kezdett aikidóedzésekre járni. Nem bánta meg, mára megszerezte Miskolcon – első nőként – az első danját.
A Bűnügyi Szakértői és Kutató­Intézet (BSZKI), valamint az Igaz­ságügyi Szakértői és Kutató Intézetek (ISZKI) összeolvasz­tásával 2017. január 1-jével létrejött a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK).
A kecskeméti zsaruk intézkedési terv, különleges utasítás nélkül is tudják, hogy segíteniük kell. A tanyavilágban a mínusz 21 fokos éjszakákban, az ott élő idős, magányos emberek számíthatnak a rendőrökre.

Oldalak