Zsaru magazin

Elfogadóparancs

2020. 01. 15., sze - 22:37
Zsaru Magazin

Egy betű különbség, két teljesen eltérő fogalom. Szükséges rossz, a jogi hátrány érvényesítése a többség oltalmazása érdekében, és jó cselekedet a hátránnyal élő kisebbség felé fordulva. Olyan kedvvel feladatot ritkán teljesítettek az egyébként is tettre kész bevetésiek, mint december 11-én reggel, amikor megkapták az Elfogadóparancsot.

Láthatatlan ellenőrzés

2020. 01. 15., sze - 22:28
Zsaru Magazin

Ha az autósok nem látják a rend­őrt, akkor még inkább lazul az egyébként is törékeny fegyelem az utakon. Pedig, nemcsak csíkos, megkülönböztetett jelzéssel ellátott autókból figyelnek a zsaruk.

Globális gond: emberkereskedelem

2020. 01. 15., sze - 22:16
Zsaru Magazin

Szinte hetente hallunk arról, hogy emberek tűnnek el, és
sokszor csak évekkel később vagy egyáltalán nem is derül fény hollétükre. Ezeknek az
eltűnéseknek a hátterében többször az emberkereskedelem jelensége áll, melynek üldözése talán az egyik legnehezebb feladat világszerte minden ország számára. Balogh Krisztina és Barabás Ildikó
alezredesekkel, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főosztályának munkatársaival beszélgettünk.

Korszerű flottát üzemeltetnek

2020. 01. 15., sze - 22:11
Zsaru Magazin

Újabb stratégiai hatáskörrel ruházták fel a rendőrséget. Január 1-től a Készenléti Rendőrség garantálja a betegellátás folyamatos és zavartalan működését a légi mentés technikai feltételeinek biztosításával.

NOK: profi szakemberképzés

2020. 01. 15., sze - 22:04
Zsaru Magazin

A Nemzetközi Oktatási Központ (NOK) a hajdani csendőrlaktanya budai épületegyüttesében, a Böszörményi úton szervez hazai és nemzetközi rendészeti szakmai képzéseket. A több épületből álló campust akár egy kisvároshoz is lehetne hasonlítani a városon belül: az irodákon és a tantermeken kívül szálloda, étterem, büfé, orvosi és fogorvosi rendelő, könyvtár, sportközpont, taktikai ház és klubhelyiség is található itt.

Oktatók oktatói

2020. 01. 08., sze - 14:41
Zsaru Magazin

Hatékony rendőri intézkedés, jelenlét, bűnmegelőzés, helyzetkezelés úgy várható el, ha a zsaru megy a dolgok után, még jobb esetben elébe.

Áldozatok segítői

2020. 01. 08., sze - 14:31
Zsaru Magazin

A zsarunak a kerékcserétől a vércsemegmentésig, az életmentéstől a társasházi jogszabály-értelmezésig, a raktártűz eloltásától a Dunába ugrani készülő ember megnyugtatásáig majdnem mindenhez értenie kell.

Az első női rendőrfőkapitány

2020. 01. 08., sze - 14:14
Zsaru Magazin

Pintér Sándor belügyminiszter kinevezte Somssich Gabriella dandártábornokot a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének.

Együtt a digitális térben

2020. 01. 08., sze - 13:54
Zsaru Magazin

A Belügyminisztérium támogatásával új digitális eszközzel gazdagodott november 25-én a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fekete veszély

2020. 01. 02., cs - 15:00
Zsaru Magazin

A tél megérkeztével az éjszakák is hosszabbak lesznek. Tudja ezt jól mindenki, mégis alig akad olyan, aki erre az időszakra jól felszerelkezne, és a koromsötétben is a fekete ruhadarabokat viseli, megnövelve ezzel a balesetek kockázatát.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Könyvtárból loptak

A rendőrök rövid időn belül elfogták a laptopot eltulajdonító két fiatalkorút Szolnokon.

 

Három autó – három tolvaj

A kecskeméti rendőrök – a kiskunhalasi járőrök közreműködésével – rövid időn belül elfogták azt a három férfit, akik egy kecskeméti telephelyről eltulajdonítottak több járművet.

 

Ittasan vezettek

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte azoknak az ügyeknek a vizsgálatát, amelyeket hét, ittas járművezetővel szemben folytatott.

 

Elfogás és átadás

Három határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében, Kaszaper külterületén. Eközben átadták a román hatóságnak azt a magát palesztin állampolgárnak valló férfit, akit hajnalban tartóztattak fel Lőkösháza külterületén.

 

Teljes útlezárás lesz az M1-es autópályán

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a járművezetőket, hogy az autópályát a 43-as és az 55-ös kilométerszelvények között január 19-én vad kihajtás miatt két órára a szakemberek lezárják.