TKKB

Tisztelt Látogató!

 

Tisztelettel köszöntöm a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság oldalán!

 

 

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a turisztikai idényben megnövekedett rendőri feladatok eredményes végrehajtása érdekében jött létre és a Tisza-tó, illetve vonzáskörzetében működő rendőrkapitányságok tevékenységét hangolja össze.


A nyári szezonban többszörösére növekszik az üdülőövezetekben tartózkodók száma. A térséghez tartozó megyék bűnügyi, közbiztonsági helyzetének alakulását, rendőri szerveinek munkáját évek óta meghatározza az idegenfogalom bűnözést generáló hatása.


A Bizottság célja, hogy a turisztikai szempontból frekventált helyeken és az idegenforgalmi szempontból jelentős területeken bekövetkező bűncselekményeket és szabálysértéseket megelőzze, illetve felderítse, valamint a régióban élő lakosság, valamint a turisták biztonságának növelése érdekében a rendőri feladatokat egységesen, hatékonyan és szakszerűen hajtsa végre.


A régióban szolgálatot teljesítő rendőrök igyekeznek mindent megtenni az itt lakó és ide látogató vendégek biztonságának növelése érdekében, hogy a pihenés valóban felhőtlen legyen.
Idén kiemelt hengsúlyt fektetünk a rendészeti feladatok mellett a közvélemény tájékoztatására is, amelynek érdekében  a megelőzési tájékoztatóinkat, felhívásainkat és ajánlásainkat a honlapon rendszeresen közzétesszük.

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság által meghatározott feladatokat 2016. évben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság hangolja össze.

Kérem, hogy kérdéseivel, észrevételeivel bizalommal forduljon bármely munkatársamhoz, illetve rendőri szervhez!

 

A Bizottság ezévi soros elnökeként valamennyi itt élő állampolgár, valamint turistaként ide látogató részére kellemes pihenést, valamint bűn- és balesetmentes nyaralást kívánok!

 

Szitár Ferenc r. alezredes

rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes