A szervezett bűnözés elleni integrált fellépés képesség-fejlesztése a KRNNI-nél

2020. 02. 24., h - 13:46

„A szervezett bűnözés elleni integrált fellépés képesség-fejlesztése a KRNNI-nél” című projektet a Készenléti Rendőrség valósítja meg a Belső Biztonsági Alapból nyújtott európai uniós támogatásból.

Projekt azonosító: BBA-5.1.2/6-2018-00008

A projekt megvalósítás kezdete: 2019.06.01.

A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2020.10.31.

A projekt tárgya: A szervezett bűnözés elleni integrált fellépés képesség-fejlesztése a KRNNI-nél

Kedvezményezett: Készenléti Rendőrség

Projekt összköltsége: bruttó 77 201 128,- Ft

Projekt rövid leírása:

A helyszínen folytatott információgyűjtő tevékenység és a humán hírszerzési kapacitások felhasználásának fokozása érdekében a projekt célja az alábbiakban foglalható össze.

Az információgyűjtő tevékenység fokozása érdekében nagy hatótávolságú, szélsőséges körülmények között is alkalmazható, alkalmazás során rejtett iránymikrofon beszerzése.

Cél olyan műveleti gépkocsik beszerzése, amelyek rendelkeznek telepített, autonóm üzemelésre képes, nagyfelbontású kamerarendszerrel. A beszerzendő műveleti gépkocsiba telepített kamerarendszernek működés közben külső szemlélő számára észlelhetetlennek kell lennie, ugyanakkor a dekonspiráció elkerülése érdekében szükséges a rendszer távolból történő elérésének és irányításának képessége. Az időszerűség biztosítása érdekében szükséges egy nagyteljesítményű személygépkocsi, továbbá egy – a megfogalmazott céloknak  megfelelő – tárgyalóbusz beszerzése, melyekbe a kamerarendszer is beszerelhető.

Szükséges továbbá – a humán hírszerzési kapacitás kihasználása érdekében –  egy tárgyalóbusz beszerzése, amely alkalmas konspirált körülmények közötti találkozók lebonyolítására az ország bármely pontján. A tárgyalóbusz alkalmas továbbá a leírt kamerarendszer hordozására és egyéb műveleti tevékenységben (figyelés) való részvételre is.

Projekt státusza: folyamatban

Belügyi Alapok weboldala az alábbi linken érhető el: http://belugyialapok.hu/


Kapcsolódó oldalak