CROSSBORDER 2014-2016, a határon átnyúló műveleti kapacitás fejlesztése

2020. 08. 19., sze - 10:17

A „CROSSBORDER 2014-2016, a határon átnyúló műveleti kapacitás fejlesztése” című projektet a Készenléti Rendőrség valósítja meg a Belső Biztonsági Alapból nyújtott európai uniós támogatásból.

Projekt azonosító: BBA-5.1.2-2015-00003
 

A projekt megvalósítás kezdete: 2016. 03. 01.


A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2019. 08. 31.


A projekt tárgya: Súlyos és szervezett bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó egységek felderítési, műveleti és reagálási, mobilitást növelő kapacitások fejlesztése


Kedvezményezett: Készenléti Rendőrség


Projekt összköltsége: bruttó 134.543.489 Ft


A támogatás mértéke: 100%
 

Projekt rövid leírása:

A projekt célja a beszerzésre kerülő eszközök felhasználásával a nemzeti szinten releváns EMPACT prioritásterületeit érintő aktívabb részvétel biztosítása, a közös műveletek számának növelése a nemzetközi és hazai együttműködés tekintetében, amely teljes mértékben összhangban van a BBA Nemzeti Programjában tervezett célokkal. A főbb tevékenységek között szerepel fedett gépjárművek, EDR rádió, automata adatátviteli zavart csökkentő eszköz, mobil művelet irányítási központ, speciális okostelefon alapú kommunikációs rendszer, konspirált hang és képrögzítő dokumentáló eszközök, mini méretű kamerák, kisméretű drón és éjjellátók beszerzése. A közvetlen célcsoport a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda azon munkatársai, akik a határon átnyúló, illetve nemzetközi jelleggel bíró figyelések és műveletek végrehajtásában vesznek részt.
 

Projekt státusza: Zárás-folyamatban

 

Belügyi Alapok weboldala az alábbi linken érhető el: http://belugyialapok.hu/


Kapcsolódó oldalak