Infrastruktúrafejlesztés a szisztematikus határellenőrzés bevezetésére

2019. 11. 11., h - 13:29

A projekt célja a hatékony és biztonságos határforgalom-ellenőrzéshez szükséges működést támogató informatikai, technikai eszközök beszerzése valamint a határforgalom-ellenőrzés hatékonyságát fokozó rendszerek telepítése vagy bővítése.

Infrastruktúrafejlesztés a szisztematikus határellenőrzés bevezetésére című projektet az Országos Rendőr-főkapitányság valósítja meg a Belső Biztonsági Alapból nyújtott európai uniós támogatásból.

Projekt azonosító: BBA-2.6.3/3-2017-00001

A projekt megvalósítás kezdete: 2018. 10. 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2020.06.30.

A projekt tárgya: Infrastruktúrafejlesztés a szisztematikus határellenőrzés bevezetésére

Kedvezményezett: Országos Rendőr-főkapitányság

Projekt összköltsége: bruttó 947 074 543 Ft

Projekt rövid leírása:

A külső határokon a határforgalom-ellenőrzés egységes, magas szintű végrehajtása, a zökkenőmentes határátléptetés schengeni vívmányokkal összhangban történő biztosítása, mindeközben a nemzetközi védelemhez való hozzáférést biztosítva az arra rászorulók számára, összhangban a tagállamok által az emberi jogok területén vállalt kötelezettségekkel, a visszaküldés tilalmának elvét is ideértve. A munkaprogram keretében elsősorban az uniós jogszabályi környezet változásaiból fakadó kihívások kezelése a cél, új technológiák, munkamódszerek bevezetésével a szisztematikus ellenőrzés várakozási időre gyakorolt hatásának mérséklése, valamint felkészülés az európai határregisztrációs rendszer bevezetésére.

Projekt státusza: folyamatban


Kapcsolódó oldalak