Műveleti kapacitás fejlesztés a nemzetközi kábítószer bűnözés elleni fellépés érdekében

2020. 08. 19., sze - 10:21

A „Műveleti kapacitás fejlesztés a nemzetközi kábítószer bűnözés elleni fellépés érdekében” című projektet a Készenléti Rendőrség valósítja meg a Belső Biztonsági Alapból nyújtott európai uniós támogatásból.

Projekt azonosító: BBA-5.1.2-2015-00006
 

A projekt megvalósítás kezdete: 2016. 03. 01.


A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2019. 04. 30.


A projekt tárgya: Súlyos és szervezett bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó egységek felderítési, műveleti és reagálási, mobilitást növelő kapacitások fejlesztése


Kedvezményezett: Készenléti Rendőrség


Projekt összköltsége: bruttó 78.446.344 Ft


A támogatás mértéke: 100%


Projekt rövid leírása:

A projekt célja a Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály (KBEO) műveleti kapacitás fejlesztése annak érdekében, hogy az EMPACT prioritásokat illetően magasabb szinten tehessen eleget hazai és nemzetközi kötelességeinek, amely teljes mértékben összhangban van a BBA Nemzeti Programjában tervezett célokkal. A főbb tevékenységek: műveleti gépjárművek, konspirált kezelővel beépített TETRA rádió adó-vevő rendszerrel, TETRA kézi rádiókészülékhez rejtett kiegészítők, kábítószer felismerő mobil készülék, robogó, kézi hőkamera, mobil nyomtatók, mobiltelefonok, tabletek, digitális fényképezőgépek beszerzése. A közvetlen célcsoport a KR KBEO munkatársai.

 

Projekt státusza: Zárás-folyamatban

 

Belügyi Alapok weboldala az alábbi linken érhető el: http://belugyialapok.hu/


Kapcsolódó oldalak