Magyarország Rendőrsége KMB irodáinak NTG csatlakoztatásához CE eszközök beszerzése

2015. 07. 14., k - 13:09

Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében valósult 636 db KMB iroda NTG csatlakoztatása.

Projekt azonosító: EKOP-1.A.3-2013-2013-0003

Pályázat címe: Magyarország Rendőrsége KMB irodáinak NTG csatlakoztatásához CE eszközök beszerzése

Kivitelezés indítása: 2013. 09. 30.

Projekt zárása: 2015. 06. 30.

Kedvezményezett neve: Országos Rendőr-főkapitányság

Támogatás összege: 86 177 900 forint

Projekt rövid leírása

Az Országos Rendőr-főkapitányság 86 177 900 millió forint 100% vissza nem térítendő támogatást nyert a „Magyarország Rendőrsége KMB irodáinak NTG csatlakoztatásához CE eszközök beszerzése” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében.

 

A projekt célja volt, hogy valamennyi rendőrségi objektumban, területi elhelyezkedésüktől függetlenül biztosítható legyen a rendőrségi informatikai szakrendszerek on-line elérhetősége, különös tekintettel a Robotzsaru NEO rendszerre (A Robotzsaru egy integrált ügyviteli, ügyfeldolgozó és elektronikus iratkezelő rendszer).

 

A projekt keretében, 636 db KMB irodába telepített eszköz révén, a körzeti megbízottak a szolgálatuk ellátása közben jelentkező írásos, ügyfeldolgozó, panaszfelvevő tevékenységüket közvetlenül, el tudják látni. A végpontok kiépítése által lehetőség nyílt arra, hogy az alacsonyabb (3000-5000 fő alatti) lélekszámú településeken élők a rendőrségi közszolgáltatáshoz lakóhelyükön teljes körűen hozzáférjenek és mentesüljenek az informatikailag kiépített rendőrkapitányságra, vagy rendőrőrsre való utazás nehézségeitől, illetve annak költségeitől.

 

A projektben vállalt infókommunikációs akadálymentesítés teljesítése által a Robotzsaru rendszerben egy „narrátor funkció” kifejlesztése történt meg, amely a vakok és gyengénlátok részére felolvassa a körzeti megbízott által a Robotzsaruba rögzített jegyzőkönyvet. Ennek révén a hátrányos helyzetű emberek számára is biztosított, hogy az általuk elmondott tények, megegyeznek a jegyzőkönyvben rögzítettekkel.  

 

A projekt hasznosulásának területi kiterjedése Magyarország egészét érinti.

 

A projekt 2015. június 30-án fejeződött be.       


Kapcsolódó oldalak