35 kamionnyi üzenet

2019. 07. 17., sze - 14:06
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az egész országba, sőt Európába is eljutnak a baleset-megelőzési üzenetek Szolnokról.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ”A kampányt oda kell vinni, ahol a tragédiák történnek!” alapgondolatot követve egy újszerű, - információink szerint - országosan is egyedülálló kezdeményezésbe kezdett.

A bizottság felkérte a szolnoki Magiszter Alapfokú Művészeti Iskola tanulóit, akik már korábbi megelőzési projektek kapcsán is bizonyították kreativitásukat, hogy készítsenek olyan rajzokat, képeket, amelyek alkalmasak arra, hogy mind az érzelmekre, mind az értelemre hassanak a közlekedők körében. A szervezők a balesetek csökkentése érdekében megfogalmazott, képekbe zárt üzeneteket - annak érdekében, hogy minél több közlekedőhöz eljuthassanak - kamionok oldalára, illetve hátuljára helyezték fel. Ehhez önzetlen vállalkozókat kerestek és találtak Szolnokon és Tiszaföldváron, a BI-KA Logisztika Kft. és a Nagy és Társa Kft. személyében.

Jelenleg 35 üzenettel ellátott kamion szeli át Magyarországot és járja be Európa közútjait a fuvarozási vállalkozások járműveinek segítségével.

A szervezők természetesen szeretnék, ha a kampányhoz és a kezdeményezéshez minél többen csatlakoznának országszerte. Erről tartottak kihelyezett sajtótájékoztatót 2019. július 17-én Szolnokon. A tájékoztatón jelen volt Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője, aki beszédében kiemelte, hogy a közlekedésbiztonság nemcsak a hatóságok, hanem mindannyiunk, minden közlekedő közös ügye. A projekt létrejöttéről és elemeiről, az alkotó diákok és a közreműködő vállalkozások képviselőinek jelenlétében, Kosztyó Gábor rendőr alezredes beszélt. Elmondta, hogy mindenhonnan várják a csatlakozni kívánó fuvarozók jelentkezését, és továbbra is várnak hasonló alkotásokat, képet, rajzokat, hogy bővíthessék a kínálatot.

Hiszen közös az érdek, hogy mindenki hazaérjen!

A részletekről pontosabb információt a JNSZ MRFK Megyei Balesetmegelőzési Bizottság facebook oldalán találnak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kocsifeltörők a strandoknál

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken.

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.