8 tanács a biztonságos fürdőzésért

2020. 07. 02., cs - 09:50
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ajánlásait.

 

  1. Lehetőség szerint ismerje meg a fürdésre igénybe venni kívánt vízterület sajátosságait, mederviszonyait, tájékozódjon a várható időjárásról és a segélykérés módjairól!
  2. Gyengén úszók csak sekély vízben fürödjenek.
  3. Aki nem tud úszni, mély vízbe még felfújható fürdőeszközzel se fürdőzzön!
  4. Kisgyermeket egy pillanatra se hagyjon felügyelet nélkül a vízparton!
  5. Ne fürödjön közvetlenül étkezés után, teli gyomorral!
  6. Szív- és érrendszeri, légző, valamint mozgásszervi betegségben szenvedők egyedül soha ne fürödjenek!
  7. Gumimatrac, vízibicikli használata során felhevült testtel nem szabad vízbe ugrani! Ne ugorjon a vízbe anélkül, hogy előzetesen nem győződött meg a vízmeder mélységéről!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Új egyenruha, régi hagyományok

Talán nincs ember, aki ne akarná tudni, mi zajlik a dísz­egység rendőreinek a fejében, amikor szabályos sorokban, mereven előrenézve menetelnek vagy mozdulatlanul állnak egy rendezvényen. Nyárilúd-tollas kalpagjukban, Kossuth-karddal a kezükben adják meg a méltóságát az ünnepnek és – ha úgy hozza a sors – a temetésnek is. Július elején 15 új díszegyenruhát kapott a Készenléti Rendőrség (KR) díszelgő alakulata. Farkas Gyula alezredes, vezénylő parancsnok a ruháról és a viselőiről is mesélt.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.