A motoros balesetek megelőzése érdekében…

2020. 06. 29., h - 13:37
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A Heves és Nógrád megyei rendőrök tartottak ellenőrzést a Mátrában és a Bükkbe vezető úton.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság is kiemelt figyelmet fordít a nyári időszakban a motorosok ellenőrzésére. A balesetek megelőzése érdekében 2020. június 27-28. között a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, valamint a Gyöngyösi és az Egri Rendőrkapitányság munkatársai a motorosok által kedvelt 24-es számú főút mátrai szakaszán, és a 2505-ös úton tartottak ellenőrzést, melyhez vasárnap a Nógrád megyei motoros rendőrök is csatlakoztak.  

A két nap alatt kollégáink kettő ittas motoros járművezetővel szemben intézkedtek, több esetben tapasztaltak jogsértést, felhívták a figyelmet a megfelelő profilmélységű gumiabroncsok használatára. Több járművön zajszintmérést is végeztek, melynek célja, hogy kiszűrjék az átalakított, a megengedettnél hangosabb, esetleg közlekedésre nem alkalmas kétkerekűeket.

A cél nem a büntetés, hanem a jogkövető magatartásra történő figyelemfelhívás és a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek megelőzése volt. Továbbra is előfordult, hogy a járművezetők a sebességkorlátozó szabályokat figyelmen kívül hagyva a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekednek.
Fontos felhívni a motorosok figyelmét, hogy minden esetben a közúti közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek saját maguk és mások testi épségének megóvása érdekében, hogy mindenki hazaérjen!

Hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak Heves megye útjain!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam