A nyári utazásra is felkészülten

2021. 06. 18., p - 08:51
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szolnoki Rendőrkapitányság ajánlásai a gépjárművezetők részére a nyári szezonra.

Elkezdődött a vakáció, egyre többen indulnak családi nyaralásra autóikkal. Vannak, akik külföldi úticélokat választanak, mások a belföldi nyaralóhelyeket részesítik előnyben. Az utazást megelőzően célszerű átvizsgáltatni alaposan járművünket, hogy nehogy kellemetlen meglepetésben legyen részünk, és elmaradjon a várva várt nyaralás. A szervízek megfelelően felkészült szakemberei a rendelkezésre álló műszerekkel rövid idő alatt átvizsgálják, ellenőrzik a legfontosabb paramétereket. Vannak, amiket a járművezetőnek kell áttekinteni, például a gépkocsi okmányai, a kötelező és az ajánlott tartozékok megléte (izzókészlet, háromszög, egészségügyi csomag, láthatósági mellény, tűzoltó készülék), illetve a kerekek és a pótkerék állapota. Az utazás során fontos a csomagok elhelyezése, rögzítése a szabad kilátás biztosítása és egy fékezés miatt nyakunkba hulló bőröndök, táskák elkerülése végett.

Élményekben gazdag, balesetmentes utat és nyaralást kívánunk!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.