A szépkorúak baleseti kockázatának csökkentése a cél Szolnokon

2021. 06. 27., v - 07:48
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelemfelhívó plakátot és szóróanyagot helyeztek el a Szolnoki Rendőrkapitányság balesetmegelőzési munkatársai több településen.

A Szolnoki Rendőrkapitányság, Városi Baleset-megelőzési Bizottsága az idén kiemelt feladatának tekinti a szépkorúak baleseti kockázatának csökkentését, mivel a rendőrkapitányság illetékességi területén bekövetkezett balesetek harmadában idősebb járművezetők az érintettek. A szépkorúak, illetve hozzátartozóik részére figyelemfelhívó plakátot és szóróanyagot készítettek, melyeket a Szolnoki Rendőrkapitányság vonzáskörzetében 17 településen 56 helyszínen - helyi önkormányzatok, orvosi rendelők, gyógyszertárak, élelmiszer boltok, művelődési házak, vásárcsarnokok és benzinkutak - került kifüggesztésre. Szolnokon, a MÁV Kórház Rendelőintézetében és a Hetényi Géza Megyei Kórház- és Rendelőintézetben is kihelyezték a felhívásaikat.

A tájékoztató anyagokban kiemelték azokat az intő jeleket, amelyek jelentkezése esetén érdemes meggondolni a gépjárművezetést. Fontos, hogy felismerjék és tudatában legyenek a korukból és esetleges betegségeikből fakadó sérülékenységüknek, és ennek megfelelően induljanak útnak.

A tájékozatóban az idősek hozzátartozóit is megszólítják, hogy tevékenyen vegyenek részt, és támogassák idősebb családtagjaikat a megfelelő döntés meghozásában!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy közelében, ahol korábban anyagi káros baleset történt.

 

Felgyújtotta a nagyszülei házát

A rendőrök őrizetbe vették azt a perkupai fiatalembert, aki bosszúból felgyújtotta a nagyszülei házát, majd több hozzátartozóját is megfenyegette.