A tábor véget ért, de az emlékek és a tudás örökre megmaradnak

2020. 07. 11., szo - 06:46
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Véneken szervezett egyhetes közlekedésbiztonsági táborban a fiatalok különböző programokon és bemutatókon túl – a közlekedés témakörében mélyíthették el az eddig megszerzett ismereteiket.

A Győri Rendőrkapitányság a megyei rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával karöltve – immár hagyományosan – ez évben is megszervezte közlekedésbiztonsági táborát Véneken, 2020. július 6. és július 10. között. A programban a diákok az eltelt egy hét alatt a rendőrség társosztályainak bemutatóin túl, részt vehettek a közlekedési hatóság szakemberei, a katasztrófavédelem, illetve a vöröskereszt helyi munkatársai által tartott foglalkozásokon is. Az úgynevezett "szabadulós szobában" közösen szabadították ki Gordon macit a kiközösítés és zaklatás világából. Emellett a szervezők több szabadidős programot, illetve kerékpártúrát is szerveztek a fiataloknak, mintegy 22 kilométeren át a Duna árterületén Nagybajcsra, majd - Kisbajcs érintésével a tanösvényen át - vissza. A táborozás során a gyerekek egy igazi öko-tóban is fürdőzhettek a héten.

A táborlakók a közös túrázás alkalmával megtanulták, hogy amennyiben több kerékpáros halad együtt, csak egymás mögött, a követési távolságot megtartva szabad haladni. Továbbá kanyarodáskor mindenkinek körül kell nézni, nem lehet az előttük haladó után "vakon" tekerni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

A járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az tiszadorogmai férfihez, aki végzetes lépésre szánta el magát a családi házuk udvarán.

 

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.