A végéhez közeledik „Balokány-Polisz” elnevezésű program Pécsett

2020. 10. 01., cs - 15:42
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A biztonságos környezet létrehozása a cél.

A Balokány Ligetért Egyesület tavalyi nyertes pályázatának keretén belül megvalósuló háromnapos rendezvénysorozat zárult 2020. szeptember 30-án Pécsett, a Balokány-Pepita Közösségi Térben. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló „Balokány-Polisz” építészeti bűnmegelőzési programban együttműködő partnerszervezetként vett részt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendezvénysorozaton az egyesület elnöke dr. Pánovics Attila ismertette a résztvevők számára a „Balokány-Polisz” projekt részleteit, továbbá beszélt a Balokány-liget felújításának céljairól, amely többek között egy olyan biztonságos környezet létrehozása, amely a családoknak kínál majd a jövőben szórakozási és pihenési lehetőséget.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közösségi szolgálatot ellátó diákok közreműködésével, preventív jelenlétet biztosított a liget területén. Az építészeti szakágban tanuló pécsi diákok számára vagyonvédelmi, áldozatvédelmi és ifjúságvédelmi témában tartottak interaktív előadásokat a szakemberek.

A „Balokány-Polisz” elnevezésű pályázati program folytatásában egy tószínpad létrehozására kerül sor.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.