Az „Iskola rendőre” program nyári tábora

2020. 07. 02., cs - 09:23
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Több éves hagyományra tekint vissza a rendőrségi tábor Nógrád megyében.

A tábort idén a 2019/2020-as tanév záró rendezvényeként „Az iskola rendőre” program keretén belül 2020. június 29. és július 3. között a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság rendezi meg. A Tarjáni Gyermektáborban – bentlakásos és napközis jelleggel – 53 gyermek kapott lehetőséget az izgalmas programokon való részvételhez.

A rendezvényt 2020. június 29-én Zahorecz Sándor rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese nyitotta meg, majd Berta Szabolcs rendőr alezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese köszöntötte a fiatalokat.

A tábor idei programjai között a rendőrség munkája, valamint a bűn- és baleset-megelőzési ismeretek mellett a felelős állattartás témája is kiemelt szerepet kap. A diákok csapatépítő tréningeken, akadály- és sportversenyen, érdekes előadásokon vehetnek részt, valamint a Jászberényi Állat- és Növénykertbe is ellátogatnak majd.

A programok és a foglalkozások célja - a felszabadult szórakozás és ismeretszerzés mellett - a helyes viselkedésmódra nevelés, a tolerancia erősítése, és közlekedési ismeretük bővítése volt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kocsifeltörők a strandoknál

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken.

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.