Baleset-megelőzési előadás diákoknak

2020. 02. 08., szo - 07:48
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője a biztonságos közlekedésről tartott előadást Balmazújvároson.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság meghívására tartott közlekedésbiztonsági előadást a Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője 2020. február 7-én 9 órakor a Veres Péter Művelődési Központban. Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós a helyi középiskola diákjainak – az általa készített kisfilm segítségével – bemutatta, hogy milyen következményekkel járhat egy meggondolatlan mozdulat gépkocsivezetés közben. A kisfilm több megrázó közlekedési balesetet dolgoz fel, a helyszíneken készült kép- és videófelvételek felhasználásával.

A baleseti helyszínelő előadása során kiemelte, hogy a legtöbb tragédiát a biztonsági öv használatának hiánya, a járművezetők szeszes ital fogyasztása, a linkség, a vezetés közbeni elalvás, a nem megfelelő sebességválasztás, az előzés szabályainak megszegése és a vezetés közbeni telefonálás okozza. Az egyenruhás azt is hangsúlyozta, hogy minden közlekedőnek, legyen az gyalogos vagy járművezető, be kell tartania a közlekedési szabályokat, és odafigyeléssel, körültekintéssel, felelős közlekedési magatartással mindenki tehet a balesetek elkerülése érdekében.

Az összeállított anyag célja a fiatalok gondolkodásra késztetése, és annak tudatosítása, hogy a közlekedés "veszélyes üzem”, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség a családok életére visszafordíthatatlan hatással lehet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kocsifeltörők a strandoknál

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken.

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.