Baleset-megelőzési előadás diákoknak

2020. 02. 08., szo - 07:48
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője a biztonságos közlekedésről tartott előadást Balmazújvároson.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság meghívására tartott közlekedésbiztonsági előadást a Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője 2020. február 7-én 9 órakor a Veres Péter Művelődési Központban. Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós a helyi középiskola diákjainak – az általa készített kisfilm segítségével – bemutatta, hogy milyen következményekkel járhat egy meggondolatlan mozdulat gépkocsivezetés közben. A kisfilm több megrázó közlekedési balesetet dolgoz fel, a helyszíneken készült kép- és videófelvételek felhasználásával.

A baleseti helyszínelő előadása során kiemelte, hogy a legtöbb tragédiát a biztonsági öv használatának hiánya, a járművezetők szeszes ital fogyasztása, a linkség, a vezetés közbeni elalvás, a nem megfelelő sebességválasztás, az előzés szabályainak megszegése és a vezetés közbeni telefonálás okozza. Az egyenruhás azt is hangsúlyozta, hogy minden közlekedőnek, legyen az gyalogos vagy járművezető, be kell tartania a közlekedési szabályokat, és odafigyeléssel, körültekintéssel, felelős közlekedési magatartással mindenki tehet a balesetek elkerülése érdekében.

Az összeállított anyag célja a fiatalok gondolkodásra késztetése, és annak tudatosítása, hogy a közlekedés "veszélyes üzem”, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség a családok életére visszafordíthatatlan hatással lehet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset az M7-es autópályán

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset miatt időszakosan forgalomkorlátozásra kell számítani az M7-es autópályán, Székesfehérvár külterületén.