Baleset-megelőzési előadás iskolásoknak

2019. 03. 09., szo - 09:19
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy hajdúböszörményi általános iskola tanulóinak tartottak közlekedésbiztonsági előadást.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai 2019. március 7-én a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól tartottak előadást a helyi Középkerti Általános Iskola tanulóinak. Játékos formában a gyerekekkel közösen felelevenítették a gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait. A fiatalok a foglalkozás során megtanulták többek között, hogy miért nagyon fontos a láthatóság. Az előadók felhívták figyelmüket az észlelhetőséget segítő eszközökre, illetve hangsúlyozták a láthatósági mellény használatának fontosságát.

A beszélgetés során az egyenruhások részletesen kitértek a 112-es segélyhívó szám használatával kapcsolatos felvilágosításra. Elmondták a diákoknak, hogy a hívásfogadó bejelentkezését követően a hívásfogadó kérdéseire válaszolva mondják el, hogy mi történt, mikor, hol, kivel és hogyan történt. Kérték a gyermekeket, hogy a segélyhívó számot csak vészhelyzetben hívják. A tanulók a tájékoztató végén kötetlen formában tették fel a biztonságukat érintő kérdéseiket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Udvarokra mászott be

A kiskunhalasi rendőrök elfogták azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt időszakban több ingatlanból is lopott.

 

Észak-macedón kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.