Baleset-megelőzési évértékelő értekezlet Győr-Moson-Sopron megyében

2020. 03. 12., cs - 09:50
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A 2019-es év baleset-megelőzési munkáját és eredményeit értékelte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága évértékelő ülést tartott 2020. március 11-én Győrben. Az értekezleten a megye szakemberei mellett, Oberling József r. ezredes az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, Csizmadia Gábor r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány, valamint a bizottsággal együttműködő szervezetek képviselői is részt vettek. A rendezvényt Perjámosy István rendőr alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője nyitotta meg. Köszöntötte a résztvevőket, majd két új tag felvételét kezdeményezte a bizottságba. Egyikük Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke volt, akit a megyei Baleset-megelőzési Bizottság társalelnökévé választottak, míg a tagok közé felvételt nyert Zsámbokiné Buday Anna, az Életet az Éveknek Klubszövetség megyei elnöke. Ezt követően Rosta Roland r. őrnagy, a balesetmegelőzési bizottság titkára számolt be a 2019-es év programjairól, valamint az elért eredményekről. A szakemberek tájékoztatást adtak továbbá a közutakon bekövetkezett balesetek számának alakulásáról, azok leggyakoribb okairól, illetve az ezek megelőzése érdekében indított országos és megyei kampányokról, programokról. A rendezvényen Dr. Forrai Zsolt r. ezredes megköszönte és jutalomban részesítette a Győr+ média reggeli rádiós műsorának bemondóját, Orosz Sándort, aki a győri közlekedéssel, forgalmi szituációkkal kapcsolatos híreket, illetve a baleset-megelőzés érdekében tett prevenciós ajánlásokat rendszeresen, valamint rendkívül színesen közvetíti a hallgatóság felé.

A résztvevők az értekezlet végén megbeszélték a 2020. évben végrehajtandó feladatokat, célkitűzéseket, valamint a bizottság megköszönte együttműködő partnereinek az eddig végzett eredményes közös munkát. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam