Baleset-megelőzési programok az inotai fesztiválon

2020. 02. 24., h - 12:58
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök színes programokkal várták az érdeklődőket.

A IV. Inotai Toros Fesztivált 2020. február 22-én rendezték meg, melyen a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai az Inotai Közösségi Ház és Könyvtárban felállított megelőzési standdal várták a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Felhívták az odalátogatók figyelmét többek között arra is, hogy kerékpárral csak az arra kijelölt helyen, az úttest jobb széléhez húzódva, egy sorban szabad közlekedni. Hangsúlyozták továbbá, hogy kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között csak akkor lehet közlekedni, ha az megfelelően ki van világítva. Az érdeklődőknek a délelőtt folyamán lehetőségük nyílt kipróbálni az úgynevezett részeg szemüvegeket, melyek segítségével megtapasztalhatták, milyen veszélyeket rejt magában az alkoholos befolyásoltság. A rendezvényen a felnőttek és a nagyobb gyerekek kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos kérdősorokat oldottak meg, míg a kisebbek baleset-megelőzési témájú feladványokkal ismételték át a KRESZ legfontosabb szabályait. A rendőrök a legügyesebbeket láthatóságot elősegítő, fényvisszaverős eszközökkel ajándékozták meg.

megelőzés

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.