Baleseti körkép Baranyából

2020. 02. 17., h - 15:22
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A múlt héten négyen sérültek meg közlekedési balesetben.

Baranya megye közútjain a múlt héten 38 közlekedési baleset történt, amelyből négy személyi sérüléssel járt, 34 pedig anyagi káros volt. Az ittasság gyanúja egy esetben sem merült fel. 

A négy személyi sérüléses balesetben négy fő sérült könnyebben.

A személyi sérüléssel járó baleseteket két esetben járművezető, két esetben pedig gyalogos okozta. A járművezetők által okozott balesetek gyorshajtás miatt következtek be.  Abszolút gyorshajtásnál a megengedett legnagyobb sebességet túllépve elveszíti a járművezető az uralmát a jármű felett, relatív gyorshajtásnál pedig nem biztos, hogy túllépi ezt a sebességet, mégsem megfelelően választja meg a jármű sebességét az időjárási, a látási, az útviszonyokhoz, illetve az út vonalvezetéséhez.

Rendőrség továbbra is kiemelt figyelmet fordít a sebességtúllépés ellenőrzésére, az ittas vezetők és a dinamikus szabályszegések elkövetőinek forgalomból történő kiszűrésére, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásával járó jogsértések szankcionálására.

„… hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.