Baleseti összesítő

2020. 06. 25., cs - 07:17
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt héten összesen 40 balesetnél intézkedtek a rendőrök Baranyában.

Baranya megye közútjain az elmúlt héten 32 anyagi káros és nyolc személyi sérüléssel járó baleset történt. Az öt könnyű és a három súlyos sérüléssel járó balesetben összesen 14-en sérültek meg, 11 személy könnyebben, míg három súlyosan.

A múlt héten ismét a sebesség nem megfelelő alkalmazása, valamint a szabálytalan kanyarodás volt a legjellemzőbb baleseti ok.

A közlekedésben az egyik legveszélyesebb manőver a balra kanyarodás, amelyet fokozott körültekintéssel kell végrehajtani. Az irányváltoztatás megkezdése előtt a járművezetőnek arról is meg kell győződnie, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését más jármű nem kezdte meg. A szemből érkező, egyenesen haladó vagy jobbra bekanyarodó járművek részére elsőbbséget kell adni, és a gyalogosoknak is elsőbbségük van a kanyarodó járművel szemben.

A rendőrség továbbra is kiemelt figyelmet fordít a sebességtúllépés ellenőrzésére, az ittas vezetők és a dinamikus szabályszegések elkövetőinek forgalomból történő kiszűrésére, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásával járó jogsértések szankcionálására.

„… hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szeged külterületén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértők Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 21 migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Baleset az M7-es autópályán

Pázmánd térségében, a Balaton felé vezető oldalon két gépjármű ütközött össze, ezért lassú haladásra és torlódásra számítsanak a gépkocsivezetők!