Baleseti összesítő Baranyából

2021. 02. 22., h - 15:07
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Idén már két halálos baleset történt megyénkben.

Baranya megye közútjain 2021. február 15-e és 21-e között összesen 33 közlekedési baleset történt, amelyből hat személyi sérüléssel járt. A személyi sérüléses balesetek közül egy halálos kimenetelű volt, öt pedig könnyű sérüléssel végződött. 

Az elmúlt héten gyorshajtás és elsőbbség meg nem adása miatt történtek a balesetek, amelyeknek okozói személygépkocsik vezetői voltak.

Gyorshajtás miatt öt baleset történt. A halálos kimenetelű baleset is feltehetően azért következett be, mert a jármű vezetője a sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, amelynek következtében elveszítette uralmát a jármű felett, letért az útról, majd egy út menti fának ütközött, végül a pedig a szántóföldön állt meg, ahol kigyulladt. A jármű vezetője az ütközés erejétől a gépkocsiból kizuhant, majd a helyszínen életét vesztette.

Az előrejelzések szerint a reggeli órákban helyenként sűrű köd, néhol zúzmarás köd várható, ezért felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy nagyobb odafigyeléssel induljanak útnak. A köd különösen  a lakott területen kívüli útszakaszokon lehet veszélyes, ahol a páraréteg olykor átláthatatlan, és a járművezető késve észleli az úton lévő akadályt.

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat és fokozottan figyeljenek a közlekedés „védtelen” résztvevőire, a gyalogosokra és kerékpárosokra!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.

 

Késelés Pécsett

Életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást egy helyi nő ellen.