Baleseti összesítő Baranyából

2021. 10. 06., sze - 07:56
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt héten három ittas sofőr is balesetet okozott.

Baranya megye közútjain 2021. szeptember 27-e és október 3-a között 12-en sérültek meg közlekedési balesetben. Összesen 34 közlekedési baleset történt, amelyből 10 személyi sérüléssel járt.

A személyi sérüléses balesetek négy esetben súlyos, hat esetben pedig könnyű sérüléssel végződtek. Ittasság gyanúja három balesetnél merült fel.

Az elmúlt héten az elsőbbségadás elmulasztásának volt a legfőbb szerepe a balesetek bekövetkezésében. Kérjük, vezetés során vegyék figyelembe a jelzőtáblák utasításait!

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy járművet az vezethet, aki a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan ül volán mögé az nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is. Ennek ellenére a Baranya megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel.

Ne kockáztasson! Lásson tovább a poharánál!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.

 

Ittas lehetett

Az elmúlt 24 órában a megye útjain közúti balesetben egy személy sérült meg.