Baleseti szimuláció Kecskeméten

2021. 09. 23., cs - 09:52
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Társhatóságok összefogásával jött létre a fiataloknak szóló bemutató.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága – a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem, az Országos Mentőszolgálat Kecskeméti Mentőállomás, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete, a Pápai és Fia Bt., a Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft., valamint Balogh Ernő taxis közreműködésével – 2022. szeptember 22-én délelőtt baleseti szimulációt tartott Kecskemét központjában.

A bemutatót prevenciós céllal rendezték meg, a célközönség a fiatalok voltak. A főkapitányság előzetesen meghívta a kecskeméti középiskolák tanulóit, hiszen ők azok, akik hamarosan aktív részesei lesznek a közúti közlekedésnek. A szimuláció célja az volt, hogy a fiatalok láthassák, hogy milyen súlyos következményekkel járhat az alapvető közlekedési szabályok be nem tartása. 

A forgatókönyv alapján szimulációban az alkohol, a be nem kapcsolt biztonsági öv, a mobiltelefonálás és a kései értesítés volt a központban. A balesetben végül az autóban utazó sofőrt a rendőrök, az egyik utast a mentőszolgálat munkatársai, míg a másik utast a szakszerű orvosi ellátás ellenére már csak fekete zsákban vitték el.

Talán nem történt volna meg a baleset, vagy nem lett volna halálos kimenetelű, ha

  • az okozó nem hagyja el a helyszínt, hanem segít, és azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot,
  • az egyik sofőr nem használja a telefonját vezetés közben,
  • a másik sofőr nem vezet ittasan,
  • használta volna mindenki a biztonsági övet.
  • ha a helyszínre érkező első személy azonnal segítséget kér.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: elütötte

A monori rendőrök befejezték az ügyet annak a 26 éves férfinek az ügyében, aki a gyanú szerint szándékosan elütötte haragosát.