Baleseti szimuláció Szegeden

2019. 09. 20., p - 16:05
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szegedi Városkép Kft. és a Rotaract Club szervezésében, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a társszervekkel együttműködve, péntek délelőtt prevenciós rendezvénnyel hívta fel a középiskolások figyelmét az ittas vagy bódult állapotban történő járművezetés, illetve a mobiltelefon vezetés közbeni használatának veszélyeire.

A szegedi Huszár Mátyás rakparton 2019. szeptember 20-án megrendezett eseményen részt vett mások mellett a Szegedi Városkép Kft., a Rotaract Club, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet Csongrád Megyei Kirendeltsége, és a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete is.

A bemutató élethűen, művérrel és sérülésekkel, mentőkkel, rendőrökkel, tűzoltókkal és halottszállítókkal jelenítette meg az ittas sofőrök által okozott, illetve a mobiltelefon vezetés közbeni használata miatt bekövetkezett baleset következményeit. A jelenet drámaian hívta fel a figyelmet arra, hogy a felelőtlen magatartás tragédiához vezethet: a balesetet okozó ittas állapotban, sértetlenül, rendőri kísérettel távozott a helyszínről, míg a vétlen autó egyik utasát a halottas kocsi szállította el. A programra nagy számban kilátogató középiskolások számára meghökkentő és tanulságos eredménnyel zárult a szimuláció. A Nemzetközi Autómentes Nap városi rendezvényén a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai prevenciós információkkal és játékokkal várták a kicsiket és nagyokat. Emellett az érdeklődők tájékozódhattak a rendőri hivatásról is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.