Betakarítást végző járművek lassíthatják a közlekedést

2021. 09. 16., cs - 10:59
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Munkagépek megnövekedett forgalmára lehet számítani Fejér megye közútjain.

Az őszi betakarítási munkák során a szántóföldekről az aszfalttal borított útra felhajtó munkagépek vezetői sokszor nem tesznek eleget kötelezettségeiknek, és a járművük kerekeire rátapadt sár, vagy a nem megfelelő rakományrögzítés miatt termény szóródhat az úttestre, amely balesetveszélyes szituációkat idézhet elő. Ezen járművek nagy méretéből és alacsony sebességéből eredően pedig alkalmanként torlódásra, lassú haladásra lehet számítani a megye közútjain.

Tanácsoljuk valamennyi járművezetőnek, hogy az őszi közlekedés során is legyenek figyelmesek és türelmesek az utakon! A mezőgazdasági járműveket fokozott óvatossággal közelítsék meg, az előzést mindig körültekintően végezzék, és tartsanak nagyobb oldaltávolságot! A lassú járműveket vezetők pedig legyenek körültekintőek, és lehetőség szerint az úttest jobb széléhez húzódva tegyék lehetővé a mellettük való elhaladást!

Mindenkinek balesetmentes közlekedést és jó utat kíván a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Frontális ütközés

Két autó karambolozott Sajópüspöki és Bánréve között. A balesettel érintett útszakaszt a rendőrség teljes terjedelmében lezárta.