Biztonság Hete

2019. 09. 23., h - 15:55
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Útjára indult az országos programsorozat, melynek középpontjában a családok mindennapi biztonsága, mint érték áll.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melyet évekkel ezelőtt indított útjára a Magyar Biztosítók Szövetsége.

 

 

A témahét a biztosítás világnapjához, valamint a TISPOL (European Traffic Police Network) által meghirdetett ún. EDWARD Day-hez (European Day Without a Road Death) kapcsolódik, melynek célkitűzése, hogy a közlekedési balesetek ne követeljenek halálos áldozatokat.

 

Az egyhetes kampány igyekszik a családok figyelmét ráfókuszálni a felelősségteljes, fenntartható és környezettudatos közlekedés fontosságára, valamint biztonságuk megerősítésére, a közutakon és a mindennapokban egyaránt. A fő üzenet, hogy a legtöbb baleset tudatos magatartással, odafigyeléssel és néhány alapszabály betartásával megelőzhető, életünk így biztonságosabbá tehető.

Baleset-megelőzés terén ezen belül a héten szó esik közlekedésbiztonságról, helyes magatartási formákról, valamint passzív biztonsági eszközök alkalmazásáról is.

A szervezők azonban a biztonság más szegmensét is górcső alá veszik. Az akció ideje alatt – mely 2019. szeptember 28-ig tart – több tucat szervezet, számos programhelyszínnel várja az érdeklődőket. Erről bővebben az ORFK-OBB honlapján tájékozódhatnak. A záróesemény helyszíne a Bikás park lesz, melynek Újbuda Önkormányzata ad otthont.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Újabb három határsértő Szegednél

Ismét jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Fürdőzés veszélyei a Tiszánál

A nyári idény elmaradhatatlan velejárója a szabad strandok látogatása, azonban ez a felüdülési lehetőség számos veszélyt rejthet magában.

 

Három határsértő Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.