Biztonság Hete

2019. 09. 23., h - 15:55
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Útjára indult az országos programsorozat, melynek középpontjában a családok mindennapi biztonsága, mint érték áll.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melyet évekkel ezelőtt indított útjára a Magyar Biztosítók Szövetsége.

 

 

A témahét a biztosítás világnapjához, valamint a TISPOL (European Traffic Police Network) által meghirdetett ún. EDWARD Day-hez (European Day Without a Road Death) kapcsolódik, melynek célkitűzése, hogy a közlekedési balesetek ne követeljenek halálos áldozatokat.

 

Az egyhetes kampány igyekszik a családok figyelmét ráfókuszálni a felelősségteljes, fenntartható és környezettudatos közlekedés fontosságára, valamint biztonságuk megerősítésére, a közutakon és a mindennapokban egyaránt. A fő üzenet, hogy a legtöbb baleset tudatos magatartással, odafigyeléssel és néhány alapszabály betartásával megelőzhető, életünk így biztonságosabbá tehető.

Baleset-megelőzés terén ezen belül a héten szó esik közlekedésbiztonságról, helyes magatartási formákról, valamint passzív biztonsági eszközök alkalmazásáról is.

A szervezők azonban a biztonság más szegmensét is górcső alá veszik. Az akció ideje alatt – mely 2019. szeptember 28-ig tart – több tucat szervezet, számos programhelyszínnel várja az érdeklődőket. Erről bővebben az ORFK-OBB honlapján tájékozódhatnak. A záróesemény helyszíne a Bikás park lesz, melynek Újbuda Önkormányzata ad otthont.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.