Biztonság Hete

2021. 09. 20., h - 15:19
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szeptember 20-26. közötti programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a közlekedési helyzetek kockázataira.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a Magyar Biztosítók Szövetségével együttműködésben 2017 óta szervezi a baleset-megelőzési témájú projekteket, a programsorozat kapcsán már több ezer gyermek vett részt a különböző rendezvényeken.

Az idén szeptember 20-án kezdődő Biztonság Hete témahét átfogó módon kívánja felhívni a figyelmet a biztonságra, amelyet jól jelképez az együttműködő partnerek sokszínűsége (többek között a Magyar Autóklub, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Magyar Vöröskereszt, a Budapest Főváros Kormányhivatala, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal).

A témahét a biztosítás világnapjához, valamint a ROADPOL, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózat által 2021-ben meghirdetett ROADPOL Safety Days ( Közlekedésbiztonsági Napok) kapcsolódik, melynek célkitűzése, hogy a közlekedési balesetek ne követeljenek halálos áldozatokat.

2021-ben a programsorozat szeptember 20-tól 26-ig tart, országos szintű programokkal. A Biztonság Hete megnyitó és központi eseményének helyszíne a Nemzeti Közszolgálati Egyetem volt, ahol ugyanekkor nyílt meg a Biztonság Hete Expo kiállítás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben az önbíráskodó

A bátonyterenyei rendőrök elfogták a férfit, aki szexuális szolgáltatást ajánlott fel a sértettnek, majd a nő útiköltségére követelt pénzt tőle. 

 

Ön nyert!

Ezzel a mondattal csaltak ki pénzt emberektől a feltételezett elkövetők, akiket az újbudai rendőrök elfogtak.

 

Megfogva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás egy román sofőr ellen, aki nyolc migránsnak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.