Biztonság Hete program Nógrád megyében

2020. 09. 14., h - 14:21
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád megyei rendőrök minden nap baleset-megelőzési tanácsokkal segítik a közlekedőket.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) által – az online térben – 2020. szeptember 14-19. között tartott Biztonság Hete elnevezésű programhéthez a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is csatlakozott.

A mindennapok biztonsága érdekében a rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési szakemberei naponta más-más fontos közlekedési témakörre és közlekedésben résztvevőkre fókuszálnak. A bizottság tagjai a gyalogosokat, járművezetőket, kerékpárosokat hasznos tanácsokkal segítik a balesetmentes közlekedés érdekében.

Első alkalommal a gyermekbiztonsági rendszerek használatának fontosságára hívják fel a figyelmet a rendőrök. Szeptember elsején elkezdődött az iskola, sok óvodást és bölcsődést is autóval szállítanak a nevelési intézményekbe. Nagyon fontos, hogy a szülők ne csak azt tudják, hogy miért fontos az autóban gyermekbiztonsági rendszerben szállítani gyermeküket, hanem a már meglévő eszközt is megfelelően tudják használni. Ebben nyújt segítséget a szóróanyag, amelyet a rendőrök Nógrád megyében minden óvodában, bölcsődében plakát, illetve szórólap formájában is elhelyeznek.

A Biztonság Hete programhét célja a mindennapok biztonságának erősítése, nemcsak a közlekedésben, hanem az élet minden területén.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

18 embert fogtak el a rendőrök

Egy román kisbuszt vezettek ki a Pest megyei rendőrök, a sofőrt és társát, valamint 16, magát afgán állampolgárnak valló migránst állítottak elő.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.