Biztonságban Húsvétkor is!

2021. 04. 02., p - 07:55
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A balesetek megelőzése érdekében fogadják meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Idén a Húsvét szűk családi körben, a távoli rokonok látogatása nélkül, az otthonokban zajlik. A rendőrség azonban készül arra, hogy fokozottabb forgalom várható, ezért rendőri jelenlétet biztosít az utakon. Ennek elsődleges célja a közúti forgalom segítése, és folytonosságának biztosítása. A húsvéti ünnepek alatt a rendőrök a passzív biztonsági eszközök, azaz a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer megfelelő használatát kiemelten ellenőrzik. Idén húsvétkor a rendőrség nem végez koncentrált ittas ellenőrzést, mert bízik a közlekedők józan ítélőképességében, és felelős viselkedésében. Természetesen a közúti ellenőrzések során, ha valakit ittas járművezetésen tetten érnek, akkor a járművezető továbbra is számíthat a határozott és következetes fellépésre. A bizalom megelőlegezése nem jelent elnézést a jogsértés felett.

Akár egyedül, akár utasokat szállítva közlekednek, a biztonsági rendszereket használják, különösen odafigyelve a kisgyermekekre! Az autóban alkalmazzák a különböző kihangosítókat, és vezetés közben ne nyomkodják a mobil telefonjukat!

A fokozott rendőri jelenlét célja a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak egy napig örülhetett

A rendőrök alig 24 órán belül azonosították és elfogták azt a baksi férfit, aki egy ismerőse házából vitt el arany ékszereket. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Elkapták a tapolcai ámokfutót

Ámokfutó törte-zúzta a gépkocsikat Tapolcán és környékén. Volt, akit lesodort az útról, volt, akivel szándékosan ütközött.

 

Hogy ne legyen halálos a döntés

Április első napjai óta egy meglehetősen sokkoló, az érzelmeket erősen megmozgató film kering az interneten: Te döntesz… a kanyarban!