Biztonságos motorozás 10. rész

2021. 04. 01., cs - 10:04
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A motorral megérkezés pillanata és élménye.

A megállás folyamatában a lassítás, irányjelzés, körültekintés végrehajtásának sorában nem mindig szerepel a végén a megállás helyének a kiválasztása. Kezdő és tapasztalt motorosokkal is előfordul, hogy csak azt a talpalatnyi földet nem nézik meg, ahová a sikeres megállást követően az oldaltámaszt lehajtják. Lehet puha talaj vagy aszfalthibából adódó gödör és a motorkerékpár máris teljes súlyával dől oldalra, velünk együtt. A hirtelen kitámasztás kis dőlésszög esetében segíthet, de egy adott ponton túl már sérülésveszélyes. Az is fontos szempont, hogy motorkerékpárunk mindig a következő, tervezett menetirányba nézve pihenjen. A megállást követően egy kis karbantartásról se feledkezzünk meg: láncos meghajtás esetén a kenőanyag felvitele a láncra, az üzemanyagszint ellenőrzése, a bogarak eltávolítása mind hasznos előkészület a másnapi esetleges folytatásra. Érdemes a napi tapasztalatokat átgondolni, esetleg motoros társunkkal is megosztani. Elemezzük ki elkövetett hibáinkat és igyekezzünk tanulni belőle.

…, hogy legközelebb is mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak egy napig örülhetett

A rendőrök alig 24 órán belül azonosították és elfogták azt a baksi férfit, aki egy ismerőse házából vitt el arany ékszereket. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Elkapták a tapolcai ámokfutót

Ámokfutó törte-zúzta a gépkocsikat Tapolcán és környékén. Volt, akit lesodort az útról, volt, akivel szándékosan ütközött.

 

Hogy ne legyen halálos a döntés

Április első napjai óta egy meglehetősen sokkoló, az érzelmeket erősen megmozgató film kering az interneten: Te döntesz… a kanyarban!