Bringás Reggeli Pécsett

2021. 09. 23., cs - 14:58
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Reggelivel várták a Baranya Megyei rendőr-főkapitányság megelőzési munkatársai a kerékpárosokat Pécsett, a Széchenyi téren és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét rendezvényeihez, így a megelőzési területen dolgozó munkatársak 2021. szeptember 16-án és 22-én Bringás reggeli elnevezésű program keretén belül reggelivel, valamint bűn- és baleset-megelőzési tanácsadással várták a kerékpárral közlekedőket.

A rendezvényre az egy-, kettő-, három- vagy négykerekű kerékpárokkal érkezők nemcsak reggelit, hanem kerékpáros tartozékokat, láthatósági felszereléseket, valamint magyar és idegennyelvű tájékoztatókat is kaptak a megelőzési szakemberektől. A résztvevőknek lehetőségük volt kerékpárjuk gravíroztatására, valamint regisztráltathatták  azokat a „Bike Safe” programban is.

Pécsett a kerékpáros úthálózat folyamatos bővüléséből adódóan egyre többen bicikliznek, ezért a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is kiemelt figyelmet fordít a kerékpárral közlekedők biztonságára és láthatóságukra.

A kerékpárosokat arra kérjük, hogy mindig tartsák be a rájuk vonatkozó KRESZ-szabályokat, és lássák el kerékpárjaikat az előírt, kötelező tartozékkal!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!