Bűn- és balesetmegelőzési délelőtt az etesi táborban

2020. 07. 28., k - 07:36
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Táborozó gyerekeknek tartottak prevenciós előadást Nógrád megyében a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának szakembere tartott a napokban az etesi Fogad-lak Jelenlétházban megrendezett gyermektábor részvevőinek érdekes és a jövőben is hasznos, filmvetítéssel egybekötött prevenciós foglalkozásokat.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára, Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnagy a nyári szünet veszélyeiről, valamint a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól beszélgetett a gyerekekkel. Ezt követően Sulyok Gábor rendőr főtörzszászlós a 112-es központi segélyhívó szám rendeltetésszerű használatáról, valamint az indokolatlan hívások veszélyéről és a büntetőjogi felelősségre vonásról beszélt a táborozóknak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának kiemelt főnyomozója, Bárnai Kinga rendőr őrnagy az internetbiztonságról tartott - filmvetítéssel egybekötött - előadást. A multimédiás foglalkozáson a bűnmegelőzési szakember a közösségi média veszélyeiről, így az internetes zaklatásról, az online zsarolásról és bántalmazásról, illetve az internetfüggőségről beszélgetett a gyerekekkel. 

Az internet és közösségi média használatáról a táborozók érdekes tudáskvízt töltöttek ki az előadás végén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A nyomozók elfogták a rablás két gyanúsítottját

A rendőrök az egyik gyanúsítottat a rablás után két nappal elfogták, társával szemben pedig elfogatóparancsot adtak ki. A 19 éves körözött férfit tegnap őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.