Buszsofőrök versenyeztek

2019. 03. 11., h - 14:31
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság is részt vett a Tüke Busz Zrt. házi versenyén.

Az autóbuszvezetők országos megmérettetését megelőzően házi versenyt rendezett a Tüke Busz Zrt. 2019. március 9-én Pécsett. Az elméleti kérdéssor megválaszolását követően ügyességi pálya várt a vállalkozó kedvű buszsofőrökre. Az akadályelemek közül nem maradhatott ki a szlalom, a célmegállás a busz jobb hátsó kerekével, és a betolatás egy adott helyre sem, valamint a versenyzők feladata volt az is, hogy két bója által határolt területen a mozgáskorlátozott utas részére a rámpát megfelelően nyissák le.  

A versenyfeladatokat sikeresen teljesítő sofőrök kipróbálhatták a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság biztonsági öv szimulátorát, amelyen egy 10 km/h sebességű ütközést élhettek át. 

A győztesek balesetvédelmi eszközöket tartalmazó ajándékcsomagokat vehettek át.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Idős férfit rabolt ki

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy helybélit, aki a gyanú szerint meg is akarta rúgni azt a 75 éves férfit, akitől erőszakkal vette el a táskáját.

 

Vámáru helyett illegális migráns

Embercsempészés miatt indult eljárás egy osztrák férfi ellen, aki egy török állampolgárt próbált meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Pénztárcát lopott

A mosonmagyaróvári rendőrök rövid időn belül elfogták a férfit, aki kihallgatása során további bűncselekmény elkövetését is beismerte.