Egy gyalogos nem ért haza

2020. 11. 16., h - 15:56
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Kevesebb baleset történt az elmúlt héten Baranyában, azonban ismét eggyel nőtt a halálos balesetek száma.

Baranya megye közútjain 2020. november 9-e és 15-e között összesen hárman sérültek meg közúti közlekedési balesetben. Megyénkben az elmúlt héten az előző év hasonló időszakához képest héttel csökkent a sérüléses balesetek száma. Összesen 26 közlekedési baleset történt, amelyből három személyi sérüléssel járt, míg 23 anyagi káros volt.

A személyi sérüléses balesetek közül egy halálos kimenetelű volt, két eset könnyű sérüléssel végződött. Ezek során összesen hárman sérültek meg. Ittasság gyanúja nem merült fel.

Az elmúlt héten az elsőbbség meg nem adása és a gyalogoshiba szerepelt a főbb baleseti okok között.

Az október-november hónapokban bekövetkező közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Ebben az időszakban a közlekedés résztvevőinek egyik fontos felelőssége, hogy a jármű felkészítéséről gondoskodjanak, valamint kellő figyelmet fordítsanak saját látásuk, illetve láthatóságuk fontosságára.

Ebben az időszakban a gyalogosok és a kerékpárosok is kevésbé láthatóak, a gyalogosok az esernyő és a kabát kapucnija alatt figyelmetlenebbül közlekednek. Fordítsanak fokozott figyelmet láthatóságukra, viseljenek láthatósági mellényt, a kerékpárok pedig legyenek megfelelően kivilágítva.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltiltás hatálya alatt vezetett-őrizetbe vették

A nagykőrösi egyenruhások az egyik hiányzó irányjelzője miatt állították meg a sofőrt. Kiderült, hogy nem is ülhetett volna volán mögé. Két hatóság, több alkalommal is eltiltotta őt a járművezetéstől.