Elindulás előtt távolítsák el a ráfagyott csapadékot a gépjárműveikről

2018. 12. 13., cs - 10:11
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Jégképződés veszélyeire hívják fel a figyelmet a Csengersimai Határrendészeti Kirendeltség munkatársai.

A rendőrség a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a téli időjárási körülmények következtében fellépő jégképződés miatt, elindulás előtt mindig ellenőrizzék a gépjárműveket, tisztítsák meg a szélvédőt, és távolítsák el a ráfagyott csapadékot. A jegesedés megszüntetése ugyanis a gépjárművezető feladata és egyben kötelessége. Haladás közben ugyanis a menetszél a jégtáblákat felszakíthatja, ami a mögöttük vagy velük szemben közlekedők számára rendkívül baleset- akár életveszélyes. A tehergépjárművek tetejéről levágódó jégtömeg a megelőző téli időszakban is gyakran okozott súlyos balesetet. Éppen ezért feltétlenül fontos, hogy a szabadban parkoló tehergépjárművek vezetői a ponyváról, dobozos felépítményről, rakományról, elindulás előtt, illetve hosszabb út esetében folyamatosan távolítsák el a havat és a jeget.

A csengersimai közúti határátkelőhelyen a tehergépjárművek ellenőrzése a határátlépés során kiemelt figyelemmel történik. Amennyiben a tehergépjármű vezetője a jegesedés megszüntetéséről nem gondoskodik, átléptetését a rendőrség megtagadja és visszafordítja Románia területére. Beléptetésre csak a közlekedés szempontjából biztonságos járművek esetében kerülhet sor!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül elfogták

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lőfegyverrel akart trafikot rabolni Pécsett.

 

Használaton kívüli benzinkútról loptak

A kisteleki nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a három baksi férfit, akik különböző műszaki cikkeket, gépkocsialkatrészeket, csaptelepeket és radiátorokat vittek el egy használaton kívüli pusztaszeri benzinkútról.

 

Megszólalt a riasztó, lebukott a tolvaj

Velencén, egy építés alatt álló ingatlanból akart egy férfi eltulajdonítani kábeleket, szigetelőanyagokat, alkatrészeket, ám a riasztó berendezés megszólalt és a tulajdonos bejelentésére a járőrök a helyszín közelében elfogták a tettest.