Elindulás előtt távolítsák el a ráfagyott csapadékot a gépjárműveikről

2018. 12. 13., cs - 10:11
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Jégképződés veszélyeire hívják fel a figyelmet a Csengersimai Határrendészeti Kirendeltség munkatársai.

A rendőrség a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a téli időjárási körülmények következtében fellépő jégképződés miatt, elindulás előtt mindig ellenőrizzék a gépjárműveket, tisztítsák meg a szélvédőt, és távolítsák el a ráfagyott csapadékot. A jegesedés megszüntetése ugyanis a gépjárművezető feladata és egyben kötelessége. Haladás közben ugyanis a menetszél a jégtáblákat felszakíthatja, ami a mögöttük vagy velük szemben közlekedők számára rendkívül baleset- akár életveszélyes. A tehergépjárművek tetejéről levágódó jégtömeg a megelőző téli időszakban is gyakran okozott súlyos balesetet. Éppen ezért feltétlenül fontos, hogy a szabadban parkoló tehergépjárművek vezetői a ponyváról, dobozos felépítményről, rakományról, elindulás előtt, illetve hosszabb út esetében folyamatosan távolítsák el a havat és a jeget.

A csengersimai közúti határátkelőhelyen a tehergépjárművek ellenőrzése a határátlépés során kiemelt figyelemmel történik. Amennyiben a tehergépjármű vezetője a jegesedés megszüntetéséről nem gondoskodik, átléptetését a rendőrség megtagadja és visszafordítja Románia területére. Beléptetésre csak a közlekedés szempontjából biztonságos járművek esetében kerülhet sor!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.