Elsősegélynyújtó oktatás Vácon

2019. 10. 18., p - 07:58
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elsősegélynyújtó interaktív oktatást tartott rendőrök részére.

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezet koordinálásával 2019. október 17-én a Váci Rendőrkapitányság illetékességi területén balesethelyszínelő tevékenységet végző kollégák részére interaktív elsősegélynyújtó oktatást szervezett.

Az egynapos oktatás célja az volt, hogy a Pest megyei rendőrök elsősegélynyújtó tudása frissüljön annak érdekében, ha a baleset helyszínére elsőként érkeznek. Az előadók a szakellátás helyszínre érkezéséig a sérültellátás fontosságára helyezték a hangsúlyt a fizikai és pszichoszociális segítségnyújtás tekintetében is.

Az interaktív oktatás két részből állt kifejezetten a rendőrségre specializálva. Az általános bevezető elmélet mellett tesztállomás és interaktív, baleset-szimulációs kárhelyek kerültek kialakításra, ahol a gyalogos, rolleres, kerékpáros és a járművel történő balesetek, különböző sérülésekkel és sérült számmal kerültek imitálásra valóságszerű körülményekkel.

Az oktatás során a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt imitátorai segítették a szimulált baleseti helyszín megvalósítását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megütötte a strand biztonsági őrét

Garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás egy 38 éves lepsényi lakos ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Közelebb érve már hallotta a sírást is

Egy két éves kisfiú felügyelet nélkül hagyta el szirmabesenyői otthonát. A rendőrök gyorsan cselekedtek, mert a helyszín közelében található a Kocka-tó.

 

Késsel rabolt

A ráckevei rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták a 12 éves fiút.

 

Tetten ért betörő

A rendőrök rövid időn belül elfogtak egy 29 éves férfit, aki egy kókai ingatlanba tört be.