Elsősegélynyújtó oktatás Vácon

2019. 10. 18., p - 07:58
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elsősegélynyújtó interaktív oktatást tartott rendőrök részére.

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezet koordinálásával 2019. október 17-én a Váci Rendőrkapitányság illetékességi területén balesethelyszínelő tevékenységet végző kollégák részére interaktív elsősegélynyújtó oktatást szervezett.

Az egynapos oktatás célja az volt, hogy a Pest megyei rendőrök elsősegélynyújtó tudása frissüljön annak érdekében, ha a baleset helyszínére elsőként érkeznek. Az előadók a szakellátás helyszínre érkezéséig a sérültellátás fontosságára helyezték a hangsúlyt a fizikai és pszichoszociális segítségnyújtás tekintetében is.

Az interaktív oktatás két részből állt kifejezetten a rendőrségre specializálva. Az általános bevezető elmélet mellett tesztállomás és interaktív, baleset-szimulációs kárhelyek kerültek kialakításra, ahol a gyalogos, rolleres, kerékpáros és a járművel történő balesetek, különböző sérülésekkel és sérült számmal kerültek imitálásra valóságszerű körülményekkel.

Az oktatás során a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt imitátorai segítették a szimulált baleseti helyszín megvalósítását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.