Értekezlet a közlekedésről

2020. 01. 25., szo - 08:40
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ajkai Városi Balesetmegelőzési Bizottság értékelte az elmúlt évi eredményeket és kitűzte az idei célokat.

Az ajkai Városi Balesetmegelőzési Bizottság 2020. január 23-án tartotta meg évértékelő ülését. A megbeszélésen Ludvai Zsolt rendőr őrnagy, az Ajkai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetője beszámolt a bizottság tagjainak az illetékességi terület közlekedésbiztonsági helyzetéről, annak alakulásáról. A közlekedési balesetek kapcsán elmondta, hogy azok főként a gyorshajtás, az elsőbbség meg nem adása, illetve az előzési szabályok megszegése miatt következnek be. Tájékoztatta a megjelenteket, hogy 2019-ben az előző évhez képest csökkent a halálos kimenetelű, valamint az ittas állapotban elkövetett közlekedési balesetek száma. Idén továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas járművezetők és a gyorshajtók forgalomból való kiszűrésére, valamint a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságos közlekedésének elősegítésére.

A beszámolót követően Gyuris Mónika rendőr főhadnagy, a rendőrkapitányság megelőzési előadója ismertette a baleset-megelőzési programokat és a tervezett rendezvényeket. Ezt követően a megjelentek az úgynevezett részeg szemüveg segítségével kipróbálhatták, milyen veszélyeket rejt magában az alkoholos befolyásoltság. 

A tanácskozás végén a tagok közösen beszélték át a közlekedésbiztonsági helyzet javítására vonatkozó javaslatokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segítségnyújtás elmulasztása lehet a vád

A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást annak a tolnai sofőrnek az ügyében, aki a gyanú szerint balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

 

Őrizetben a cserbenhagyó

Őrizetbe vették a kisteleki rendőrök azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint terepjárójával elütött, majd magárahagyott egy motorost Csengele közelében.