Figyelem! Havazás és eső miatt csúszhatnak az utak!

2017. 12. 22., p - 06:57
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Vezessenek óvatosan!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mai 5 óra 22 perces előrejelzése alapján havazás, havas eső, ónos szitálás várható péntek estig, az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben és az Alföld északi részén előfordulhatnak zúzmarás ködfoltok. 

A téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út és a romló látási viszonyok jelentik. Lényeges, hogy minden járművezető alkalmazkodjon ezekhez a körülményekhez és járművét is készítse fel a téli közlekedésre.

A köd, a szitáló eső, a nedves, csúszós utak az év utolsó és első hónapjaiban mindennapossá válnak. Főleg éjszaka, de nagyon gyakran a nappali órákban is jellemző lesz a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és nedves útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a járművezetőktől. Nagyobb követési távolságot kell tartani, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata. Rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak.

Kérjük a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően vezessék járművüket!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset Kőbányán

Rendőri irányítás mellett egy sávon halad a forgalom a Mázsa téri magasságkorlátozó kapunál.