Figyelem! Motorosok!

2019. 07. 15., h - 07:19
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt napokban két halálos áldozatot követelő motoros baleset is történt Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az elmúlt napokban két halálos kimenetelű motoros közlekedési baleset is történt. Hogy megelőzzük a tragédiákat, kérjük, fogadják meg tanácsainkat!

A nyári időszakban több motorkerékpáros jelenlétével számolhatnak a közlekedők. A motorosokat ért balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy a motorkerékpárosok fokozott óvatossággal közlekedjenek! A közlekedés egyik legvédtelenebb résztvevői közé tartoznak, amit nem szabad elfelejteni! Közlekedési baleset bekövetkezése esetén a motorosoknál jóval nagyobb a súlyos sérülés veszélye, hiszen nem védi meg őket a karosszéria egy esetleges ütközésnél.

A kétkerekű motorosok lakott területen belül a városi forgalomnál lényegesebben gyorsabban haladnak, még akkor is, ha nem lépik át a megengedett sebességet. Gyorsabbak sávváltásnál, és lendületesebbek az előzési manővereknél is. Ezért is nagyon fontos, hogy a gépkocsivezetők számítsanak a jelenlétükre, rendszeresen ellenőrizzék és használják a visszapillantó tükrüket!

Felhívjuk a motorkerékpárosok figyelmét, hogy: 

  • Kizárólag kifogástalan műszaki állapotú, és biztonságtechnikailag is megfelelő motorkerékpárral közlekedjenek!
  • A közúti közlekedési szabályokat és a sebességhatárokat tartsák be! Fokozottan figyeljenek előzésnél, kanyarodásnál!
  • Mindenkor az út-, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedjenek!
  • Soha ne feledjék a bukósisakot és a megfelelő védőfelszereléseket, amelyek nagymértékben csökkentik a motorosok fej-, gerinc-, és végtagsérülésének kockázatát! A passzív biztonsági berendezések, felszerelések életet menthetnek!

 

 

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő Szatymaznál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.