Fokozott figyelemmel közlekedjenek!

2021. 09. 24., p - 12:48
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Reggelente a hideg, párás levegő miatt a gépjárművel történő elindulás előtt mindenképpen gondoskodjanak a szélvédők, az ablakok, valamint a visszapillantó tükrök páramentesítéséről! Fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

Az ősz és a megváltozott időjárási viszonyok más vezetési stílust igényelnek a gépjárművezetőktől, ezért kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

  • A reggelente tapasztalható hideg, párás levegő miatt a gépjárművel történő elindulás előtt mindenképpen gondoskodjanak a szélvédők, az ablakok, valamint a visszapillantó tükrök páramentesítéséről. Csak megfelelően letisztított felületű és kilátású szélvédővel rendelkező gépjárművel induljanak útnak!
  • A hideg őszi reggelek gyakori velejárója a köd, ami korlátozza a látótávolságot. Ha ködben vezetnek, lassítsanak és hagyjanak kellő követési távolságot az Önök előtt haladó jármű mögött, hogy ha kell, bármikor biztonságosan meg tudjanak állni!
  • Fontos, hogy óvatosan haladjanak át az olyan útszakaszon, amely lehullott falevelekkel borított!
  • Ősszel a látási viszonyok gyakran rosszak, korán sötétedik, hosszabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit - ezért is kiemelten fontos, hogy azok megfelelően működjenek. A gépjárműveket ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. Az őszi közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő.

Kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó gyalogosokra, valamint fokozott figyelemmel legyenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész rendőrkézen

Egy okmányok nélküli, magát szerb állampolgárnak valló női sofőr akart 14 migránst Ausztriába juttatni.

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

 

Újabb elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a koszovói embercsempész

A 29 éves férfi öt illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.