Fokozott rendőri jelenlét az iskoláknál

2019. 09. 19., cs - 12:05
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság az idei tanévben is kiemelt figyelmet fordít a gyermekek védelmére és balesetmentes közlekedésére.

A kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése érdekében 2019 szeptemberében is - a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában – a Veszprémi Rendőrkapitányság fokozott rendőri jelenlétet biztosít az oktatási intézmények környékén.

A rendőrség a polgárőrséggel közösen igyekszik elősegíteni a gyermekek biztonságos közlekedését, fokozott figyelmet fordítva a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, a biztonsági öv és gyermekülés kötelező használatára.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai Az iskola rendőre program keretein belül szeptemberben a megyeszékhely minden elsős osztályba ellátogatnak, ahol bemutatkoznak, valamint a biztonságos közlekedés szabályaira, illetve az áldozattá válás elkerülésének módszereire oktatják a kisdiákokat. Interaktív foglalkozásokat tartanak számukra, melyek során elmondják többek között azt is, hogy az úttesten történő átkeléshez a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet vegyék igénybe, és minden egyes átkelés előtt alaposan nézzenek körül.

...hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasan vezettek

A Miskolci Rendőrkapitányság hét ittas járművezetővel szemben folytatott ügyben fejezte be a vizsgálatot az év negyedik hetében.