Főzőverseny a megelőzés jegyében

2019. 06. 22., szo - 12:21
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök színes programokkal várták az érdeklődőket a megyeszékhelyi rendezvényen.

A rendőrök 2019. június 22-én a II. Magyar Étkek Főzőversenye elnevezésű rendezvény alkalmából Veszprémben, a Kolostorok és Kertek Völgyében felállított pavilonnál prevenciós foglalkozásokkal várták a lakosságot. Felhívták az állampolgárok figyelmét az idegenforgalmi szezonban leginkább jellemző jogsértésekre, valamint elmondták nekik többek között azt is, hogy a kirándulások, városnézések alkalmával csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyi feltétlenül szükséges. Hangsúlyozták, hogy a gépjárművek utasterében ne hagyjanak értékeket. Kérték a lakosságot továbbá, hogy fürdőzéseknél lehetőség szerint vegyék igénybe a strandok értékmegőrzőit, és ha erre nincs mód, felügyelet nélkül soha ne hagyjanak értékeket a parton.

A biztonságos közlekedés érdekében a rendőrök kiemelték a közlekedési szabályok betartásának fontosságát, a nyári melegben az utazások és a megnövekedett közúti forgalom veszélyeit. Az ittas járművezetés megelőzése érdekében elmondták, hogy már kevés alkohol is nagymértékben képes hátrányosan befolyásolni az emberi szervezet működését, lassítja a reflexeket, ami fokozott balesetveszélyt jelent.

A felnőttek kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort, amely egy váratlan fékezés során fellépő ütközés erejét modellezve, a biztonsági öv jelentőségére hívta fel a figyelmet. 

A programra szüleikkel ellátogató gyerekek közlekedési témájú feladványokat oldhattak meg, ezenkívül beülhettek a rendőrautóba és felülhettek a rendőrmotorra is. A kicsik legnagyobb örömére a rendőrök kutyás járőrszolgálatot is elláttak a rendezvényen, így a bátrabbak megsimogathatták a szolgálati négylábút.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tábor a bűn ellen

Első ránézésre vízparti nyári tábor. Alaposabb vizsgálat után kiderül, a rendőrség társadalomban betöltött szerepének átfogó, gyakorlati közvetítése tizenéveseknek.

 

Kutyák és lovak a nyílt napon

Gyerekzsivajtól és kutyaugatástól volt hangos május 28–29-én a nyílt nap Dunakeszin, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ telephelyén.

 

Forgalmas Paks

Paks az 50 ezer lakost számláló járás központja.

 

Szépkorúak az utakon

A Pest megyei zsaruk ezúttal a korosabb, aktív sofőrökkel vették végig elméleti és gyakorlati programon életkor és járművezetés összefüggéseit, ezzel is rámutatva a bizton­ságos közlekedés egyik kívánalmára: az önismeret fontosságára.